SKÓRAS Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Cześć mam suzuki dr 650 rs, bez rozrusznika , silnik lpracuje nieżle lecz strasznie w nim wszystko wali. :icon_mrgreen: myślałem zrobić zimą remont.Jeśli ktoś zna niedrogiego mechanika z okolic Poznania to proszę o informację. dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pack84 Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 mozesz napisać wiecej na temat tego "walenia" ? moze masz niewyregulowanego poprostu, luzy za duze, rozrzad wyciagniety. to idzie samemu sprawdzić.ostatnio na forum dr byl taki uzytkownik ktory twierdzil ze mu z silnika dr 650 wali jak odkrecal gaz przy 1,5tys obrotów. okazalo sie ze typ odkrecał gaz przy takich niskich obrotach na wysokich biegach czego w singlu sie nie robi !!! pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKÓRAS Opublikowano 6 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Wiem ,wiem .Kiedyś ciekł w biednej dr-ce olej i zdjołem kape zaworow,widać było fatalny stan krzywek na wałku rozrządu.Te stuki to z cylindra ,pierścienie na bank, a i reszta pewnie do wymiany.Stuki jak to w dr-ce, lecz w moim silniku to groza, wali na niskich i wysokich obrotach :biggrin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Jak chcesz robic kompletny remont ale troche daleko od Ciebie, to zapraszam na serwis do Orzesza, niedaleko Mikołowa, woj. Sląskie :biggrin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKÓRAS Opublikowano 6 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Arni za ILE i dlaczego tak drogo.Oczywiście dzięki za odzew.Silnik można wymontować i przesłać spedytorem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pack84 Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 (edytowane) hehe nie rozumie tego stwierdzenia "stuki jak to w dr-ce" :crossy:chcesz posluchac mojego silnika? szum rozrzadu i cykanie zaworów to wszystko jeśli chodzi o ogłosy z silnika. przebieg 41 tyś. http://video.google.pl/videoplay?docid=187...earch&plindex=9 jesli masz zajechane krzywki i wałek to na bank ktos oleju nie pilnował i jezdzil bez albo rureczka natryskujaca olej na tłok sie przetarla od luźnego ł.rozrzadu. sprzawdz ten element - wystarczy dekiel sprzegla zdjać.co do stukow ponad to - wal, raczej niemozliwe, wal na lozyskach tocznych jak pięśćc, jesli juz to wczesniej by szumialy tak jak znajomemu w Bigu. stukac moze korba od jazdy na niskich obrotach. chociaz wal i korba sa trwale w dr to uzytkownik moze je prosto zajechać. stukać moze tez tlok o cylinder ale wtedy musi byc tak wyrobiony i zużyty ze po dodaniu gazu bedzie blekitna chmura palonego oleju. wg mnie jak prawie 80% przyczyn zajechania walków rozrzadu w motocyklach to niedopilnowanie stanu oleju lub pałowanie na zimnym silniku. amenpozdro ps. i nie dawaj motocykla do naprawy do Panów Heńków. Kiedyś kupujący moją stara dr 500 z 84r opowiadal jak popełnił taki błąd. Edytowane 6 Października 2007 przez pack84 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutek_rapier Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Ja mogę Ci taki remoncik wykonać. Cena napewno nie wielka w porównaniu do innych osób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKÓRAS Opublikowano 6 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Super !! filmik, kamerka ocalała?Ja oleju pilnuje,a poprzednik to nie wiem.Twoja dr-ka pyka niby podobnie do mojego sprzęta .Jak będe miał zdjęcia z Rajdu w Poszukiwaniu Zbniłej Pyry i dam rade je wstawić na FORUM to daj znać czy warto robić remont w moim moto.Licznik stanoł na 54 tys. potem linke szlag trafił lub licznik . Gutek ta cena to jaka?Pomyślimy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutek_rapier Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 W zależności co dokładnie do roboty to za robocizne od 200 do 300zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKÓRAS Opublikowano 6 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Cylinder -szlifTłok,pierścienie,wałek rozrządu,zawory i ireszta klamotów nowe.Cena częsci pewnie ASTRONOMICZNA!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutek_rapier Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 to co mozna to kupować używki lub po prostu kupić drugi silnik w bdb stanie i podmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKÓRAS Opublikowano 6 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Moja DR-KA odpalana na kopa, nowy (stary) silnik to z rozrusznikiem.Jeśli masz propozycje to wal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutek_rapier Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 zależy czy robisz dla siebie czy tylko żeby pojeździć troche i sprzedać.Jeśli pierwsza opcja to robić remont,jeśli druga kupić drugi silnik nawet od nowwszej i dołożyć przełączniki do rozrusznika i cała reszte instalacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKÓRAS Opublikowano 6 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Robie dla siebie ,mam go pięć lat.Tylko ten starter , dokopał mi nieźle (łazić nie mogłem z miesiąc) do odpalania miałem uraz.Maszyna warta ok.5 tysi. To ile wyjdzie za remont ma znaczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutek_rapier Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Myślę ze cena nie powinna przekroczyć 1000-1200zł za wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi