Gość xsyniu147 Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 (edytowane) witam jestem nowy :biggrin: niedawno kupilem yamahe dt, pierw poszly wszystkie zarówki ale to nie wazne ;) i ostatnio jezdzilem i biegi nie schodzily w dól od 3 co to moze byc i co dalej robic :spam: , i jescze cos na dotatek po dłuszej chwili zaczelo cos stukac :eek: podejrzenia: nie bierze nic oleju ze zbiorniczka moze sie cos zatarlo prosze o pomoc bo moto stoi i nie wiem co robic, boje sie jezdzic zeby bardziej nie rozwalic :biggrin: edit: caly czas nie stuka jak sie lekko rozgrzeje, i raz stuka i raz nie stuka tak na zmianie ; :icon_razz: Edytowane 2 Października 2007 przez xsyniu147 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walus150 Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 (edytowane) Sprawdź olej w skrzyni biegów ( to może byc przyczyną stuków i tym że biegi Ci nie zachodzą) A to że Ci nie pobiera oleju ze zbiorniczka to może dozownik Ci sie zapchał (ja tak miałem w swojej Dt-cie i zatarłem. ;/) A to że żarówki Ci poszły to może jakiś regulator albo bezpiecznik siadł. Edytowane 2 Października 2007 przez walus150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xsyniu147 Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 zarówki wymienilem i jest git, :notworthy: a olej jest ale jakis taki jak woda :cool: a ma ktos servisówke alboschemat silnik z skrzynią :icon_idea: czy nikt mi nie moze pomóc ? prosze bardzo zalamalem sie, bo motor stoi a ja smigac nie moge <beczy> :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walus150 Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Wymień olej na 40 W 10 jakiegoś Castrolai wtedy zobacz czy jeszcze stuka. A i co do stukania to stuka CI jak wrzucisz bieg czy i na luzie Ci stuka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysnik363 Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Zarówki ci sie wszystkie w tym samym czasie spaliły ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xsyniu147 Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 stuka mi na luzie i na biegu gdy jade :icon_mrgreen: a zarówki wczesniej sie spalily Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walus150 Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 to może łożysko na korbie albo gdzieś w sprzągle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papcio17 Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 kolego jak mówisz ze olej jak woda (taki biały tak) on jest chłodzony cieczą ?? może sie właśnie zapchał leć do jakiegoś mechanika i nich ci go albo przeczyści albo wywali całkiem bo lepiej robić mieszankę i być bardziej pewnym! a to ze stuka może pierścionki pękły?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi