Skocz do zawartości

CZ 350

lolkers
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! jestem tutaj nowy.. :icon_mrgreen: posiadam CZ 350 i mam z nią delikatny problem. Wiec tak: gdy ją zapale to na malych obrotach jest cos takiego jakby sie jeden cylinder wyłączal.. na wiekszych obrotach jest normalnie.. mozliwe to jest ze to przez akumulator (bo mam zepsuty aku.. nie laduje sie) moze mi ktos pomoc?

Myślę, że masz za mało prądu czyli słabe ładowanie na wolnych obrotach. Jeżeli masz model z instalacją 6V to częsta przypadłośc. Można stawiac też na kiepsko ustawiony zapłon.

Jeżeli chodzi o aku to też możliwe, że przez jego kiepski stan przy wolnych obrotach całośc prądu idzie na aku a na potrzeby zapłonu prądziku już brakuje

JA 1. Ustawiłbym zapłon oraz przerwe na platynkach

2. Sprawdził szczotki od prądnicy (czy alternatora)

3. Zmienił akumulator

powiedz coś więcej jaką masz instalację 6 czy 12V i czy ten jeden gar tak samo przerywa na włączonych jak i wyłaczonych światłach. Czy pali się kontrolka ładowania czy gaśnie. Coś może poradzę jak to co wymieniłem nie pomoże

Edytowane przez waldas7

zmienilem swiece bo miala przebicie i jest juz troche lepiej.. i reszta to chyba wina aku. mam 6V i do tego zrąbany.. nie trzyma prądu i nie laduje sie nawet przy prostowniku.. jak wlacze swiatla to motor gasnie. A co do zaplonu i platynek to wszystko jest gites bo mi majster ostatnio patrzyl do tego (byla za duza przerwa na platynach ale ustawil i jest git) musze sie w new aku zaopatrzyc chyba..

• 1 miesiąc temu...