Digidy Opublikowano 13 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 (edytowane) Z tego co wiem to większe opory przepływu ma katalizator. Na terenie Śląska większość stacji bada skład spalin. Nawet w starych samochodach o przebiegu rzędu 200-300 tyś na oryginalnych katach spaliny mieszczą się bądź w niewielkim stopniu przekraczają normy i nikt nie robi problemu na badaniach.Wyjęcie kata generalnie w konsekwencji powinno spowodować zmniejszenie spalania. witam, ja słyszałem, że zmniejszenie oporów w układzie spalania spowoduje zwiększenie spalania, ??widziałem uniwersalne katalizatory na allegro za ok 160zł z wkładem ceramicznym, - te katalizatory też mają w sobie drogi wkład?? bo przecież tyle samo kosztuje co zużyty Edytowane 13 Listopada 2007 przez Digidy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi