Skocz do zawartości

Paliwo w oleju

janciownik
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, po ostatniej dluzszej wycieczce z pelnym palowaniem moto, rano zauwazylem ze wcielo mi paliwo ze zbiornika - okolo 5 litrow, jednoczeni e nie bylo plamy - wiec sprawa jasna ze polazlo do silnika- faktycznie stan prawie pod nakretke...

wiem dobrze ze kranik mam do wymianu w calosci - jednak zakup i znalezienie dobrego kranika graniczy z cudem, a sam zestaw nie wystarczy bo jest pekniety w 2 miejscach w srodku. Druga sprawa to puszczajace gazniki - same gazniki sa w stanie idealnym, jednak z tego co wiem poziomy mam ustawione maksymalnie wysoko ile sie da - nie znam sie ale mechanik mowi ze tak jest dobrze i bedzie zapie**alac... moze dlatego czasami po przepalowaniu mam tak ze siknie sobie paliwem z airboksa przez chwile i zaraz przestaje...

jedna rze cz mnie tylko dziwi - to juz 3 przypadek ze zawiesilo mi sie cos w gazniku i paliwko sie lalo, jednak zawsze paliwo ladowalo w airboksie, wylalo ze z pol litra i przestawalo...tym razem wyladowalo w silniku... moto stoi w tm samym miejscu co zawsze, w tej samej pozycji, wiec grawitacja powinna zmusic (tak to przynajmniehj wyglada) do przelania sie do airboksa

wiec pytam - czy jakos jest mozliwe zeby benzynka dostala sie do silnika inna droga ??

zamierzam to dzisiaj rozebrac i zerknac co i jak, na wymiane oleju i tak sie szykowalem bo nastukalem prawie 10 tys na nim, filterek tez...

a z ciekawosci pytam bo w innym postach wszyscy zalecali wymiane filtra oleju - dlaczego ?? co mu zaszkodzi chwila w mieszance ??

pozdrawiam