pako Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 (edytowane) hej. mam aprilie classic 50. pomóżcie jak ktoś może .Potrzebuje wiedzieć jaki olej lać do skrzyni biegów oraz do dozownika oleju.Jest ona dość mułowata na starcie :biggrin: i niechce palić na starter nawet po wymianie akumulatora i czyszczeniu świecy.gdy jest ciepła i postoi chwile to zapali ale tak po 10 minutach nieda rady;/ rozrusznik kręci lecz nie zapala. WARTO nadmienić że jeżdze bez dekla na filtrze powietrza bo wtedy wogole nie paliła nawet jak była ciepła. także koledzy apriliowcy pomóżcie . zależy mi na szybkiej odpowiedzi. najlepiej na gadu lub tutaj 6868598. pozdrawiam Edytowane 2 Września 2007 przez pako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super stunter piter Opublikowano 2 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 olej obojętnie do skrzyń i najlepiej 2T, do dozownika to dałbym pól syntetyk lepszej firmy, regulacja gażnika się kłania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako Opublikowano 2 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 (edytowane) OKI. marki olejów?? do dozownika może być shella??. ja myślałem o świecy? może dawać za małą iskrę gdy ostygnie?? co wy na to?. a jeżeli regulacja gaźnika to w jaki sposób ? ile obrotów śrubom od mieszanki? Edytowane 2 Września 2007 przez pako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super stunter piter Opublikowano 2 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 śrubę od mieszani regulujesz tak aby jak najlepiej wkręcał się na obroty, są tam jakieś reguły w dany modelu że tyle i tyle obrotów wkręcasz ale najlepszy będzie efekt jak sam to zrobisz, świece możesz wymienić bo to nic drogiego, do dozownika dałbym półsyntetyka... może być shella ale lepszy byłby motul lub bel-ray. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako Opublikowano 2 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 no rozebralem wszystko gaźnik OK ale jest do bani spalanie mieszanki i świeca jest mokra i sie zalewa . jedynie zostalo ustawić przerwe na platynkach. wie ktoś jak jest w classicu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiatek Opublikowano 2 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 Ej Ziomek co Ty rzeźbisz? Jakie platynki? Przeciez tam jest zaplon elektroniczny.Na moj gust to klania sie slaba kompresja skoro na zimnym nie odpala.Do skrzyni olej 75w90 (np. Mobil Mobilube)Do dozownika połsyntetyk 2T (np. Shell VSX) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako Opublikowano 2 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 tak faktycznie mój błąd przyzwyczajenia ze starego motorka z tymi platynkami. zaplon elektroniczny.Juz jest praktycznie po sprawie motor pali przyczyną okazała sie świeca oraz kranik który zalewał motor bo nie trzymał paliwa także sorka. mam pytanie czy olej z dozownika którego teraz jest mało trzeba spuścić i zalać nowym czy dolać do tego co jest. poprzedni właściciel powiedzial że jest tam półsyntetyk ale nie zna marki... hm:) pozdrawiam i dzieki za info.: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiatek Opublikowano 2 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 Nic nie spuszczaj tylko dolej pol syntetyka :icon_mrgreen: dowolnej marki :icon_razz: byle nie orlen :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako Opublikowano 2 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 ok dzieki :0 temat narazie zamknięty.:icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi