RAFAL Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Witam ,mam pytanie do specmechaników .Puściły mi w amortyzatorze(tył) uszczelniacze i wylecial olej z jednego z nich .Moje pytanie brzmi jaka ilość oleju powinna być wlana w ten amortyzator po wymianie uszczelniaczy i jakie cisnienie powietrza winno być w nich.Nadmienic muszę iż w obu amortyzatorach są zawory to podpompowania ich powietrzem .Z góry dziękuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris2007 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Cześć Zasady:1. Minimalny poziom oleju to taki aby część tłumiąca olejowa była zalana gdy amor jest na max.2. Maksymalna ilość oleju to taka aby pozostało jeszcze około 50 cm3 powietrza gdy amor jest na min.3.Kieruj się INSTRUKCJĄ- ona ma zawsze rację.PozdroKrzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Niestety instrukcja nie przewiduje napraw tego typu amorków a co za tym idzie nie ma dokładnych danych .Dziekuje za podpowiedź ,jak widze pozostała mi metoda prób i błędow .Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi