maxt Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Czołem, jako że stałem się właścicielem nowej, pięknej i szybszej od xt VFRy poszukuję kasku szczękowego. Kaskowy ranking został zamknięty i słusznie bo panował tam chaos. Zwracam się do PT. Kolegów o porady co kupić.Dodam, że nie pieniądze decydują a bezpieczeństwo, komfort. Podobały mi się bardzo kaski (malowania) marushin ale opinie o komforcie są druzgoczące dlatego proszę o info . pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krolick Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Podobały mi się bardzo kaski (malowania) marushin ale opinie o komforcie są druzgoczące dlatego proszę o info . pzdr a dlaczego takie druzgoczace? Ja sobie bardzo chwale. I wentylacje i wygode. I szybko jezdzilam i wolno. Oczywiscie, ze jest pelno lepszych np. Shoei, Arai, Nolan.... ale zeby zaraz druzgoczace. Aczkolwiek, kazda kurka swoje piora chwali..czy jak to tam szlo ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zdradzę Ci tajemnicę :icon_mrgreen: Otóż powyżej pewnej szybkości nie ma cichych kasków, są tylko głośne i jeszcze głośniejsze.Posiadałem do tej pory trzy kaski szczękowe, Airohe Matissse, Nolan N101 i Shubert C2.Najcichszym był oczywiście Shuberth, a dlaczego BYŁ ? Ano, był wyjątkowo niewygodny i odsprzedałem go z wielką stratą po trzech miesiącach użytkowania. Główny problem polega na tym że kask ( Sh ) jest głęboko osadzony i osoby z krótką szyją ( karki :D ) mają problem z obróceniem głowy. Dojeżdżałem do skrzyżowania i widziałem maksymalnie po kątem 90 stopni, dalej nie mogłem przekręcić głowy.Drugą wadą ( dla mnie ) był stały ciągły ucisk na ... nie wiem jak to napisać ... na uszy ... Kask przyciskał element anatomiczny ucha tak że po dniu jazdy bolało i to mocno.Najcichszym nie znaczy cichy, powyżej 160-180 we wszystkich szumi i huczy, tyle że ciut więcej lub ciut mniej.Wróciłem do Nolana i ... stoperów w uszach ... ale powyżej 200km/h też jest głośno :icon_mrgreen: :icon_razz: Jednakoż się nie załamuję i na jesieni sprawię sobie Szuję ( Shoei ) Multiteca, z tym że pierw poparadują z godzinę po sklepie w tymże kasku. Może będę wyglądał jak idiota ale przynamniej nie wtopię w błoto prawie 8 stów jak był w przypadku Szubrawca. Jak nie będzie pasował to zainwestujemy w lepsze zatyczki do uszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxt Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Czy należy rozumieć, ze Airohe Matissse, Nolan N101 i Shubert C2 były kiepskie i już tylko w Szuju :biggrin: pokładasz nadzieję? Bo jeśli tak to zaczne do razu od rzeczonego Szu. I oczywiście grande dx za konkret. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Wszystkie były/są dobre, w swojej klasie cenowej czyli jakościowej.Shoei czyli Szuja :) wraz z Shuberthem są najlepsze w swojej klasie kasków z odchylaną szczęką, jako że Szubrawiec nie polubił się ze mną szukam dalej czegoś dobrego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 ja mam lazera daytona i jest w porównaniu do mojego poprzedniego kasu o wiele cichszy:) Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krolick Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 ja mam lazera daytona i jest w porównaniu do mojego poprzedniego kasu o wiele cichszy:) a ten poprzedni to jaki byl? zeby bylo jakies odniesienie. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 jakis shark :icon_mrgreen: xrs czy cos :biggrin: - ogolnie nizsza półka Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi