JulekSukiPP Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Witam! Wykonałem działalność jak w temacie. Wrzuciłem do mojej Maximy silnik XJ900 58L. Weszło ładnie. Silnik ma chęć działać. Mam jednak problem z gaźnikami. Różnią się trochę od tych, co je miałem w 750.Proszę o pomoc. Na zdjęciu zamieszczonym tutaj:http://www.ee.pw.edu.pl/~biczelp/obrazy/gaznik1.jpg 1. zaznaczyłem zieloną strzałką miejsce, gdzie do każdego gaźnika dochodzi cienka rurka; do czego ona służy? gdzie powinny być podłączone te rurki? po oględzinach wychodzi mi, że w poprzednim motorze po prostu sobie schodzą pod motor; 2. w miejscu zaznaczonym czerwonymi strzałkami są króćce do kolejnych dwóch rurek, tym razem grubszych; łączą one gaźniki po dwa; gdzie te rurki powinny być podłączone? (jak się je zatka to moto nie działa) Z góry dziękuję za pomoc. A może ktoś ma jakąś dokumentację odnośnie tych gaźników czy silnika 58L w ogólności?Przeglądając Forum znalazłem opis, ale jedynie silnika 31A, który ma takie gaźniki jak moje oryginalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi