kedzior Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Witam Mam problem z moja Yamaszka DT 50r rok 2006. Po kazdym wyjeciu akumulatora, przestawia mi sie licznik i wskazuje jakies 30 km szybciej ( pasazerowie zdziwieni ) ale niestety tesh szybciej nabija zrobione kilometry, zawsze to przestawial sie po jakims czasie a teraz jush z miesiac to trwa. Jak mam go poprawnie ustawic. do dyspozycji mam tylko jeden guziczek mode co dale?? Zapodalem ten temat w dziale enduro ale nikt mi nie odpowiedzial, wiem ze takie same liczniki wystepuja tez w innych motocyklach tej marki np. Yamaha XT 125 wiec moze ktos sie spotkal z takim problemem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 odetnij mu doplyw pradu i podlacz znow moze bedzie lepiej aha i jesli mozesz pisz normalnie slowo juz a nie jak ..... JUSH!!!! sory moze cie uraze ale kojazy mi sie takie pisanie z ciotami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedzior Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 odetnij mu doplyw pradu i podlacz znow moze bedzie lepiej aha i jesli mozesz pisz normalnie slowo juz a nie jak ..... JUSH!!!! sory moze cie uraze ale kojazy mi sie takie pisanie z ciotami Sory to przyzwyczajenie z gadu ;/ Dzieki za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano_2013 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 W wielu dt występuje ten problem jednak wszyscy oddają na gwarancjię i wtedy usuwają ta usterke w jej ramach. Skoro ty masz motor z 2006r to gwarancjie też jeszcze masz więc oddaj ja na sewis i tam ci to naprawią. Moj kolega też miał ten problem i oddał na gwarancjie i mu to zrobili. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedzior Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 W wielu dt występuje ten problem jednak wszyscy oddają na gwarancjię i wtedy usuwają ta usterke w jej ramach. Skoro ty masz motor z 2006r to gwarancjie też jeszcze masz więc oddaj ja na sewis i tam ci to naprawią. Moj kolega też miał ten problem i oddał na gwarancjie i mu to zrobili. Pozdrawiam Robili mi to kiedys i na servisie ale filtr powietrza czyszcze dosc czesto i musze wyjmowac aku wiec nie bede raz na tydzien (moze na dwa) jeździl na servis bo mam troche daleko ;] Oni tlumaczyli ze przestawia sie wielkosc kola bo to jest licnzik i do wersji SM i do R wiec ja mam 21 z przodu a pokazuje jak bym mial malą 17 (przynajmniej tak ich zrozumialem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 to dorob kable od akumulatora i zalatw jakis akumulator samochodowy jesli bedzeisz czyscil filtr to podlaczasz te dluzsze kable do akumulatora samochodowego gdize on np stoi na podlodze a nastepnie odkrecasz akumulator z motocykla i ma caly czas napiecie wiec wtedy licznik Ci sie nie przestawi a bedzisz mogl czyscic filtr powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi