pienio Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2007 czesc juz jestem blisko mam problemy z wyregulowaniem gaznika mam dwie sroby:jedna jak jest odkrecana zamyka przepustnice(tzn zmniesza szczeline az ja zamyka) przy tym samym zwiekszajac ilosc paliwa dochodzacego do gaznika(??????? czy tak to dziala) a druga to sruba jest do regulacji skaldu mieszanki pal-pow nie?pierwsza odkrecam stopniowo zeby zmniejszyc obroty a jak juz przygasa to odkrecam druga ktora sluzy troche jak pokretlo TUNNING w radiu czy to prawda?). i tak ustawilem go ze na postoju sobie spokojnie tyka wmiare ale jak go czasem pogazuje dobrze to mi potem gasnie. co sie tez dzieje i jest najwiekszym problemem jest ze przy redukcji z wyzszych biegow motor tez gasnie( jak wyzej przy postoju tyle ze wczasie jazdy- pogazuje go i jak go przestaje gazowac to gasnie) wogole czasem sie tak zachowuje jak by sie sam rozregulowywal.Jest ustawiony na spokojna prace a tu przyspiesza ja zwalnia, chodzi nie rownomiernie. sprawdzilem sprzego(linke) i jest wystarczajaco naciagnieta(jak ja bardziej naciagne to no jest nonstop wysprzeglony-takze jest naciagnieta na maksa). Wydaje mi sie ze to z gaznikiem jest cos nie takczy to normalne ze pali tylko na zsaniu? co ja moge jeszcze z nim zrobic dajcie cyne prosze pozdro :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2007 ta jedna sroba reguluje tylko przpeustnice.podnosi ja i obniza.druga to paliwo albo mniej albo wiceej.wkrec ja do konca i wykrec na 2,5 obrotu ja mialem takie ustawienie w Rsce.Jezeli tak ci sie dzieje to moze albo masz prodny ten ganzik lub kranik albo gdzies lapie lepwe powietrze czyli powstala jakas niesczelnosc na polonczeniu.gaznik-kruciec,krociec cylinder.badz moze masz zmurszaly(popekany)kruciec ssacy.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi