tomekkula Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 (edytowane) wiec tak simek ładnie zapalał ale przy myciu dostało mi się do niego wody wiec rozkreciłem w celu wyczyszczenia, rozkreciłem też wszystkie dysze w celu przedmuchania. po skreceniu obroty były na tyle małe że gasnał na wolnych wiec próbowałem go wyregulować. niestety przez własną głupotę ukreciłem tą śrubę/zaworek do regulacji dopływu tą zaśepioną przy samym cylindrze. zaniosłem gaźnik do mechanika który wszystko mniej wiecej ustawił po zamontowaniu podjechałem do niego żeby wyregulował wszystko żeby było ok. dodam że mechanik robi simki i mz w mojej miejscowości od 20 paru lat wiec doświadczenie z tym ma. i wszystko jest ładnie simek ładnie chodzi ALE po nocy nie moge go z kopniaka zapalić... ni cholery... a wezme na trójke i na zapych to ładnie zapali moge go wyłączyć odrazu po tym jak zapalił na zapych i kopnać i zapali... i pali już dobrze, ale jak po stoi pare godzin to znów to samo. tak jeszcze dwie dodziny po poprzednim zapalaniu zapala na dotyk a potem znow jak zaczarowny wogole na kopniaka nie odezwie się... rozkreciałem jeszcze raz gaźńik i sprawdzałem ale wszystko ok, poziom paliwa też okProsze wszystkich o pomoc. z góry dziekuje Edytowane 10 Sierpnia 2007 przez djkula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 A ssanie właczyłes?? kopnij na ssania 2-3 razy bez zapłonu ,włacz zapłon i kopnij i powinien pyrkac :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekkula Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2007 robiłem tak ale nic nie daje... tylko na zapych, na zapych zawsze zapali i ładnie chodzi... swiece też różne wkładałem i nie pomoga. Pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2007 sprawdz tłoczek ssania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekkula Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2007 sprawdzałem wszystko z nim w pożadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Jako ze nie bardzo się znam na simsonach musze zapytać jaki ma rodzaj zapłonu bateryjny czy też iskrownikowy...tzn do zapłonu potrzebny jest akumulator? jezeli tak to może siada Ci akku i dlatego nie chce odpalic a jak odpali i się podładuje potem działa przez jakiś czas? taki mały pomysł ale oczywiscie może być kompletnie błedny :) Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Jako ze nie bardzo się znam na simsonach musze zapytać jaki ma rodzaj zapłonu bateryjny czy też iskrownikowy...tzn do zapłonu potrzebny jest akumulator? jezeli tak to może siada Ci akku i dlatego nie chce odpalic a jak odpali i się podładuje potem działa przez jakiś czas? taki mały pomysł ale oczywiscie może być kompletnie błedny :crossy: Iskrownikowy. Proponuje sprawdzić regulację ssania, stan pływaka i zaworka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekkula Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 mechanik mi zorbił bo sam nie dawałem rady. twierdzi że coś ze ssaniem było.dzięki wszystkim:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi