MOTOOOCROSS Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 witam juz dluzszy czas moja hondzina crm 125 dymi na bialo i cos ubywa woda z clodnicy wiecie moze kturendy moze uciekac woda i czy to dymienie moze byc spowodowane przez wode?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 witam juz dluzszy czas moja hondzina crm 125 dymi na bialo i cos ubywa woda z clodnicy wiecie moze kturendy moze uciekac woda i czy to dymienie moze byc spowodowane przez wode?? ucieka pewnie przez uszczelke pod głowicą i dymienie jest własnie spowodowane przez tą nieszelnosc bo woda dostaje sie do komory spalania. Gorszy scenariusz to peknieta glowica lub cylinder ale to juz musisz rozebrac gore silnika i sprawdzic. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDeK Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 (edytowane) Dymienie jest spowodowane tą "wodą". Sprawdź uszczelkę pod głowicą, tamtędy chyba najczęściej bierze płyn chłodniczy :icon_razz: H4zell Byłeś szybszy :) Myślałem że kliknąłem wyślij a jednak nie kliknąłem ;) Edytowane 9 Sierpnia 2007 przez RuDeK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIGGI Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Odkręć korek oleju i zobacz czy jest biały nalot. Jeśli tak to uszczelka pod głowicą. Chyba, że faktycznie używasz wody do chłodnicy... :wink: Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Odkręć korek oleju i zobacz czy jest biały nalot. Jeśli tak to uszczelka pod głowicą. Chyba, że faktycznie używasz wody do chłodnicy... :) biały nalot na korku oleju?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano_2013 Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Olej zrobi się siwy i pojawi się tan nalot jak płyn chłodniczy przedostanie sie do oleju a tu raczej o tym nie ma mowy tylko o tym że płyn przedostaje sie do komory spalania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Odkręć korek oleju i zobacz czy jest biały nalot. Jeśli tak to uszczelka pod głowicą. Chyba, że faktycznie używasz wody do chłodnicy... :bigrazz: chyba o czyms innym mowisz? :icon_mrgreen: na pewno nie o 2t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIGGI Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Racja - pomyłka. Przepraszam.Nie wiem czemu myślałem o 4t... Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi