Skocz do zawartości

SHL

Lukasz89
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

To ma byc takie krzywe, inaczej by sie nie powiesilo wahacza. Tu masz inny przyklad zawieszenia z wahaczem pchanym w moim rusie http://www.bikepics.com/pictures/945948/ albo tutaj http://www.bikepics.com/pictures/778344/

No to teraz wszystko jasne !!! :(

Nie zauwazylem ze to ten sam tym zawieszenia, sorki :)

ISRA: 27062
SREU: 614

gratulacje, ja z pół roku temu dorwałem w podobnym stanie wsk z 1966 roku :crossy: Ale w mojej silnik sie kreci i jest nawet jakas kompresja, ogolnie to cała zjedzona przez rdze i narazie nie moge sie przybrac do remontu, jakis czas temu rozłozyłem ją na części i troche mi zapał przeszedł :biggrin: ale chyba sie za nią wezme w tym miesiacu jeszcze:)

gratuluję szęśliwemu znalazcy :flesje: powodzenia i cierliwości przy remoncie :cool: moją też czeka remont, ale nie aż w takim stopniu ;)

SHL M11 -> CB 500 -> R1100R -> XRV 750 -> GSF 1200 -> XRV 650 HRC -> XL600V-> Polski Bandyta GSF 1200S :biggrin:

Gratulacje!

Fajnie, że uratowałes kolejny zabytek polskiej motoryzacji. Doprowadzanie takiego motocykla do stanu fabrycznego jest bardzo miłym przeżyciem. Ostrzegam jednak ponieważ to wciąga. Mi się nie udało jeszcze skończyć WFM, a już myślę o restauracji innego motocykla. Może Gazela? :D

Pogratuklować nowej maszyny w stajni!!! Moja SHL też sała z 15 lat albo i więcej poprzedni włascicieł nie potrfił dokładnie określic. Tylko moja przez ten czas stała w szopie przywalona gratami jednak nie udało jej sie owszukać czasu i też nie była w najlepszej kondycji. Terazu juz jest po renowacji która trawała 8 miesięcy albe było warto. Nie ma nic piekniejszego jak załozyć "orzecha" i wybrać sie nią na przezjażdzke.

Tak jak napisał Occult jest to bardzo wciągające teraz skupuje wszystkie "złomy" w okolicy i może kiedys je doprowadze do stanu z lat świetność jak na razie musze zrobic renowacjie MZ TS z 75r i WSc z 70r.

Pozdrawiam

Edytowane przez Damiano_2013

Ładne znalezisko. Mówisz że stała 18 lat pod drzewem? Z tego wynika że moja WFMka stała około 30 lat od chatą u jednego dziadka. Stan mojej WFMki był 100 razy gorszy od tej SHLki. Żeby określić barwe oryginalnego lakiery trzeba było zdemontowac silnik i zdrapać warstwe błota, bo jedynie to tam zachował się oryginalny wiśniowy lakier.

A tak z ciekawość można wiedzieć ile zapłaciłeś za to w takim stanie ? Bo też szukam coś podobnego.

Dałem za nią wózek taki z jakimi chodzą złomiarze, a wózek dostałem od kumpla, więc motocykl mam praktycznie za darmo :D

Mówisz że stała 18 lat pod drzewem?

Jej historia jest ciekawa, zresztą jak każdego weterana. Jeździł nią starszy pan, ale ktoregos dnia ktos pod jego domem zgubil korek spustowy oleju w jakiejs jawie, wiec urzyczyl im oleju z shl bo obiecywali ze wroca i mu oddadza... Nie wrócili, a motocykl stał przy drzewie bo jakos nie był potrzebny i tak zostal zaniedbany... aż pojawiłem się ja i teraz stoi sobie w suchutkim garazu i czeka na renowacje :) Najbardziej denerwują mnie te drobne braki które porozkradali jacyś gówniarze :) Tłumik, kolanko, rączka sprzęgła, tylna lampa, oslona lancucha i kupa jakichś śrubek np. jedna z tych które mocują przednią lampę, właśnie takie drobiazgi najtrudniej skompletować a one świadczą o dokładności restauracji, sadząc po ogólnym stanie motocykla gdyby nie ta gównarzeria miałbym 100% kompletny i oryginalny motocykl który został tylko nadszarpnięty zębem czasu... Martwi mnie też to ze jest wyrejestrowana... Bede musial pewnie ja rejestrowac jako zabytek a to duzo kosztuje i napewno nie przyspieszy jej powrotu na drogi :/ Życzcie mi wytrwałości w przywracaniu tego pieknego motocykla do kondycji w jakiej wyjechał z fabryki. Jak tylko porobie więcej zdjęc w stanie w jakim jest teraz (tak ku pamięci :cool: ) to zabiore się za rozbieranie i wypisze wszystkie brakujące elementy może ktoś coś ma, zawala mu tylko garaż a ja chętnie odkupie :biggrin:

Pozdro

Edytowane przez Lukasz89

Romet Kadet -> Wsk 125 -> Bandit 600 -> Intruder 1400 -> Dr 800

Jeszcze jedna fotka, rosa wyschła, Shl w dziennym świetle :) porobiłem dokumentalne fotki, można się brać za rozbiórkę :notworthy:

http://img293.imageshack.us/my.php?image=obraz009xx9.jpg

Romet Kadet -> Wsk 125 -> Bandit 600 -> Intruder 1400 -> Dr 800