Jump to content

Rejestracja jawki 350 TS

Recommended Posts

Witam wszystkich chetnych do pomocy :).

Tym razem moj problem polega na ty iz kupilem jawke 350 TS bez papierow!. Spisana mam umowe i dostalem poprzednia umowe z wlascicielem posiadam tez potwierdzenie odbioru motoru z parkingu policyjnego :D i ubezpieczenie OC. ale nie mam dowodu rejestracyjnego. czy jest taka mozliwos zebym go zarejestrowal na siebie. i czy wie ktos jaka jest granica cenowa w tym i co jest mi potrzebne abym mogl go zarejestrowac.

Pozdrawiammmmmmm :D

P.S. Numer ramy sie zgadza na umowie ale numer silnika nie.

Witam wszystkich chetnych do pomocy :).

Tym razem moj problem polega na ty iz kupilem jawke 350 TS bez papierow!. Spisana mam umowe i dostalem poprzednia umowe z wlascicielem posiadam tez potwierdzenie odbioru motoru z parkingu policyjnego :D i ubezpieczenie OC. ale nie mam dowodu rejestracyjnego. czy jest taka mozliwos zebym go zarejestrowal na siebie. i czy wie ktos jaka jest granica cenowa w tym i co jest mi potrzebne abym mogl go zarejestrowac.

Pozdrawiammmmmmm :D

P.S. Numer ramy sie zgadza na umowie ale numer silnika nie.

A w ogóle wiesz co się stało z tym dowodem? Może poprzedni własciciel wie? Jezeli wie i np uległy zniszczeniu zgubieniu kradzieży ETC. to musisz wziąć poprzedniego właściciela tego na którego jest dowód i iść z nim do urzędu komunikacji (o ile ma papiery o zagubieniu zniszczeniu kradzierzy) i tam wyrobi on sobie nowe zebyś ty mógł przerejestrować jezeli nie ma to proponuje na policje zgłosić i wtedy do urzędu....bo widze ze masz wszytsko legalnie

niestety nie wiem co się dzieje z dokumentami sprzęta który stał na parkingu policyjnym...moze gdzieś są w urzędzie?

jest jeszcze jedna nielegalna metoda...sam się domyślasz zapewne o co biega więc nie będę o tym wspominał :D