Kristofer MKM Opublikowano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 Witam,wkońcu jestem szczęśliwym posiadaczem venturkipewnie będę mial kilka pytań ale wszystko w swoim czsie :rolleyes: LWG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariow Opublikowano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 Cześć Kristofer Tak naprawdę to więcej się dzieje w tym temacie jak byś potrzebował http://forum.motocyklistow.pl/index.php/topic/130308-yamaha-royal-venture-watek-uzytkownikow/ :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fizyk69 Opublikowano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Czy ktoś może mi powiedzieć jak według instrukcji włącza się tempomat bo nie zawsze mi zaskakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariow Opublikowano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Fizyk nie według instrukcji ale z jazdy:1. Przełącznik Cruise przesuwam w pozycję ON (do góry), zapala się lampa On i na chwilkę lampka Set2. Naciskam przycisk Set/Dec i motor przechodzi na tempomat ale najpierw prędkość trochę spada i dopiero za chwile się stabilizuje (w tym momencie zapala się lampka Set i świeci dopóki tempomat się nie wyłączy3. W czasie jazdy na tempomacie przyciskiem Set/Dec możesz zmniejszyć prędkość a przyciskiem Res/Acc zwiększyć pamietając że przeskakuje o 1 mile/h a nie 1 km/hWażne info tempomat działa tylko na 4 i 5 biegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristofer MKM Opublikowano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 (edytowane) Cześć Kristofer Tak naprawdę to więcej się dzieje w tym temacie jak byś potrzebował http://forum.motocyklistow.pl/index.php/topic/130308-yamaha-royal-venture-watek-uzytkownikow/ :)dzięki czytałem ten wątek po jednym głębszym i za chol... nie mogłem go odnaleść :blush: Czy ktoś może mi powiedzieć jak według instrukcji włącza się tempomat bo nie zawsze mi zaskakuje tempomat działa na 5-tym biegu Edytowane 16 Czerwca 2013 przez Kristofer MKM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fizyk69 Opublikowano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Fizyk nie według instrukcji ale z jazdy:1. Przełącznik Cruise przesuwam w pozycję ON (do góry), zapala się lampa On i na chwilkę lampka Set2. Naciskam przycisk Set/Dec i motor przechodzi na tempomat ale najpierw prędkość trochę spada i dopiero za chwile się stabilizuje (w tym momencie zapala się lampka Set i świeci dopóki tempomat się nie wyłączy3. W czasie jazdy na tempomacie przyciskiem Set/Dec możesz zmniejszyć prędkość a przyciskiem Res/Acc zwiększyć pamietając że przeskakuje o 1 mile/h a nie 1 km/hWażne info tempomat działa tylko na 4 i 5 bieguDzięki za inf o 5tym biegu tak podejrzewałempierwszy punkt zgadza się w stu procentachgdy naciskam przycisk set /dec nie zawsze zapala mi się druga kontrolka świadcząca o aktywnym tempomacie (set) i ty tkwi problem ale popróbuje zgodnie z opisem gdyż z reguły wciskałem kilkukrotnie set/dec i odezwę się jak to rozkminię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galwanometr Opublikowano 4 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Witajcie ROYALK-i. Mam royala de lux z 2008 roku. W ubiegłym sezonie montowalem różne akcesoria (gmole, lampy itp.) i "zgubiłem tempomat. W tym roku postanowiłem tą usterkę znaleźć i naprawić. Przyczynę znalazłem ale mam kolejny problem - moto nie chce jechać na 4 i 5 biegu. Aktualnie stoi w serwisie w Łodzi (liberty motors). Fachowcy ustalili tylko, że na 4 i 5 biegu wyłączane są 2 cylindry. Może ktoś spotkał się z takim problemem lub zna dobrego mechanika. Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariow Opublikowano 4 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Witam witam i o zdrowie pytam... :biggrin: :biggrin: tak to jakoś byłoNiestety ja w tym temacie Galwanometr Ci nie pomogę bo ze mnie mechanik jak z koziej ......coś ta coś tamZapytam mojego mechanika czy nie spotkał się z takim przypadkiem.A tak przy okazji to na zdjęciu jest twoje moto bo chyba nie widzę tam kufrów plastikowych tylko skórzane?Pochwal się co ciekwaego pozakładałeś i gdzie kupiłeś gmole bo też myślę nad kupnem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galwanometr Opublikowano 5 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Witam witam i o zdrowie pytam... :biggrin: :biggrin: tak to jakoś byłoNiestety ja w tym temacie Galwanometr Ci nie pomogę bo ze mnie mechanik jak z koziej ......coś ta coś tamZapytam mojego mechanika czy nie spotkał się z takim przypadkiem.A tak przy okazji to na zdjęciu jest twoje moto bo chyba nie widzę tam kufrów plastikowych tylko skórzane?Pochwal się co ciekwaego pozakładałeś i gdzie kupiłeś gmole bo też myślę nad kupnemDzięki za dobre chęci. Co tyczy się akcesoriów to kupowałem w kilku miejscach. Proponuję kontakt z tą firmą: http://www.motoakcesoria.riders.pl/index.php?pasek=show&page=1Kufry mam faktycznie skórzane i prezentują się o wiele lepiej od plastiku. Co do dodatkowego wyposażenia to zrobię kilka fotek i pokażę je. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fizyk69 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Royalstarowicze glosujcie na motorek stycznia 2014 :)temacik przy piwie a dalej juz traficie ;) Galwanometr widzę że też okolice łodzi może się uda spotkać w sezonie napisz jak możesz co się działo z twoim tempomatem bo u mnie mam wrażenie że działa jak ma ochote a jak nie to niekoniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman11 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 1. W naszych motorach zapalając stacyjkę włączaja się od razu światła mijania i świecą cały czas nawet przy rozruchu, czy ktoś z Was montował taki "opóźniacz" włączania świateł http://allegro.pl/po...2897722920.html ? Swiatlą świecą dopiero po urochumieniu silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariow Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Swiatlą świecą dopiero po urochumieniu silnikaFireman nie moge się z Tobą zgodzić co do świateł u mnie po przekręceniu stacyjki już sie palą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman11 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Fireman nie moge się z Tobą zgodzić co do świateł u mnie po przekręceniu stacyjki już sie palą. Tak zgadza się , ale ja zamontowałem taki opóżniacz i świecą po uruchomieniu silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariow Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Aaaaaaaaaa to źle odczytałem a tak przy okazji gdzie go ukryłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman11 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 a tak przy okazji gdzie go ukryłeś ? z lewej strony pod tym plastikiem bo za bardzo nie ma tam gdzie tego schować , jeżdził już kilka razy w deszczu jak na razie działa . Nie wiem gdzie można go schować w jakieś takie bardziej odizolowane miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi