marcysiek Opublikowano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 [email protected] Dzięki serdeczne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cygan07 Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Witam ponowni Mam dzisiaj pytanie związane z gwizdaniem motocykla. Jak wcześnie pisałem moja "gwiazda" bardzo dziwnie gwiżdże podczas jazdy ponać tak ma być, ale podczas zimowej obsługi znalazłem wywiercone otwory w tłumikach więc pytam czy to nie może być przyczyną tych niepożądanych dźwięków Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Raczej jedno nie ma nic wspólnego z drugim.Otwory są powiercone aby trochę pogłośnić wydech.A gwizd pochodzi od silnika.Kolega miał Venturkę i ona tez gwizdała. Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 to chyba jest prawda ze ventury maja ta przypadlosc - moja gwizdala i mojego kumpla tez gwizdala. mysle ze tak musi byc i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcysiek Opublikowano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Dzięki za serwisówkę Venturki, przyszła piknie na pocztę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 nie ma problemu. cala przyjemnoscp o mojej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomatos Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Witam Nabyłem w Hmeryce : Royal Star Tour Deluxe rocznik 2008 Teraz czeka mnie jej zarejestrowanie. Mam pytanie odnośnie pierwszego przeglądu.. jak jest z numerem VIN, słyszałem że musi być on "nabity" na ramie, podczas gdy u siebie znalazłem jedynie na główce ramy srebrną naklejkę coś w rodzaju tabliczki znamionowe zawierającą VIN j i obok czarną naklejkę z szarymi napisami zawierającą tylko VIN. czy jest jeszcze gdzieś na ramie miejsce z vinem ? Byłem też w salonie Yamahy i przyjrzałem się stojącemu na wystawi V-max'owi, tam też są na główce ramy tylko naklejki, a facet z salonu twierdzi że nic więcej nie ma. Więc jak to jest z tymi nabijanymi numerami podczas przeglądu.... To na razie tyle później będę miał pewnie więcej pytań.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cygan07 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Witam Nabyłem w Hmeryce : Royal Star Tour Deluxe rocznik 2008 Teraz czeka mnie jej zarejestrowanie. Mam pytanie odnośnie pierwszego przeglądu.. jak jest z numerem VIN, słyszałem że musi być on "nabity" na ramie, podczas gdy u siebie znalazłem jedynie na główce ramy srebrną naklejkę coś w rodzaju tabliczki znamionowe zawierającą VIN j i obok czarną naklejkę z szarymi napisami zawierającą tylko VIN. czy jest jeszcze gdzieś na ramie miejsce z vinem ? Byłem też w salonie Yamahy i przyjrzałem się stojącemu na wystawi V-max'owi, tam też są na główce ramy tylko naklejki, a facet z salonu twierdzi że nic więcej nie ma. Więc jak to jest z tymi nabijanymi numerami podczas przeglądu.... To na razie tyle później będę miał pewnie więcej pytań.... Pozdrawiam Witaj Myślę ze nie będzie problemów ja mam tak samo i zrobiłem przegląd bez problemu. Nie daj się tylko naciągnąć na opłatę 150 zł za pierwszy przegląd bo to jest oszustwo. Dzisiaj już nie istnieje taki termin, opłata wynosi tak jak normalnie 60 zł. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1z Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 witam widzę, że na forum cisza a ja mam pytanko dokupiłem do wydechów tzw. EXHAUST TIPS SET czyli końcówki wydechów w standardzie montowane w delux a mam venturę i pytanie brzmi czy trzeba wywiercić i nagwintować wydechy czy też jet jakiś inny sposób montażu w załaczeniu przesyłam link ze stronki http://www.stadiumyamaha.com/pages/parts/v...d/2/Yamaha.aspx jeśli są jacyś posiadacze na forum deluxa dajcie znać jak u was to jest zamontowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WĄSKI 1 Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 witam widzę, że na forum cisza a ja mam pytanko dokupiłem do wydechów tzw. EXHAUST TIPS SET ........ Cześć Maniek , u mnie w orginale jest na dwa wkręty, ale nie brałem JEJ z salonu tylko ściagnięta od Jankesów - jest z 2005 więc chyba fabryczne końcówki. Konkretnie jeszcze raz mogę zajrzeć JEJ pod ogon dopiero w niedzielę - dam znaka . Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1z Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 witam no właśnie tu mam problem bo zakupiłem te końcówki natomiast nie mam żadnych otworów w tłumikach w końcówkach jest tylko przelotowa 8 no i zastanawiam się czy je gwintować i zamocować na zasadzie rozparcia czy też gwintować tłumiki ale tam pewnie jest cienka blacha albo jeszcze inny pomysł na blachowkrętach tak więc jeżeli może to zerknij jej pod ogon i odpisz pozdro maniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gurgi Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 (edytowane) Witam. Właśnie zakupiłem Venture z 2007r. ze stanów. Nie mogę znaleźć za wiele informacji o tym motorku. Jestem nowy na forum, może ktoś ma serwisów-kę do niej lub przekaże swoje doświadczenia! Z góry dzięki - gurgi.P.S. Mój mail [email protected] Edytowane 5 Marca 2011 przez gurgi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WĄSKI 1 Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 witam no właśnie tu mam problem bo zakupiłem te końcówki natomiast nie mam żadnych otworów w tłumikach w końcówkach jest tylko przelotowa 8 no i zastanawiam się czy je gwintować i zamocować na zasadzie rozparcia czy też gwintować tłumiki ale tam pewnie jest cienka blacha albo jeszcze inny pomysł na blachowkrętach tak więc jeżeli może to zerknij jej pod ogon i odpisz pozdro maniekPrzepraszam że po tak długim czasie ale jak chciałem odpisać to forum nie działało a potem wyjechałem do NRD ;) i nie było jak. Więc : - sama końcówka ( którą dokuipłeś) u mnie ma cztery otwory aby można ją było zamontować zgodnie z upodobaniem, natomiast w końcówce tłumika wewnątrz są dwa otwory na gwint M6 ( śruby imbusowe około 2,5cm )umiejscowione centralnie na dole i górze wydechu. Otwory w wydechach nie są prostopadle ale pod kątem ok. 45 st. Sama końcówka wydechu jest dość gruba gdyż jest tam włożona jakby wkładka z jakiegoś specj. tworzywa w które są wlaśnie wkręcone te śruby. Śruby w ogóle nie wystają z tłumika .Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1z Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 witam dzięki za pamięć właśnie w zeszłym tygodniu zamontowałem bardzo podonie stym , że ja zrobiłem gwinty M8 i jest oki chociaż trochę sie nameczyłem i od razu mam kolejny problem bo po montażu zauważyłem okazało sie że jeden tłumki mam okopcony na czarno czyli regulacja i synchro mnie czeka apropo czy ktioś się orientuje jakie to koszty i gdzie najlepiej to zrobić w okolicach katowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pykac Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Witam, jestem tu nowy więc proszę o wyrozumiałość. Zakupiłem Yamahe Royal Star Tour Deluxe z 2005 roku.Chciałbym się dowiedzieć skąd mogę ściągnąć kompletną instrukcje obsługi, oraz jakąś intrukcję servisowa czy cos zeby wiedzieć jak kiedy i na jaki olej wymienić, gdzie się go sprawdza, no takie podstawowe podstawy.. czekam na odpowiedź. jak cos to mozna gg 6072046 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi