Quba Opublikowano 27 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 Tłoczki (w skuterze może być tylko jeden) muszą być gładkie, bez żadnych uszkodzeń, śladów utleniania itd. Uszczelki także nie powinny mieć uszkodzeń. Tłoczki dokładnie wypoleruj szmatką i płynem hamulcowym. Po złożeniu (najlepiej z użyciem kleju do gwintów) odpowietrz cały układ przy użyciu strzykawki. Pozdrawiamokej otworzyłem zacisk przyczyna mojego skrzypienia sa , , , ,, klocki trze juz goly metal :wink: musze kloocuszki zmienic , kurde ale pojawil sie inny problem jedna srubka od pokrywki na plyn hamulcowy nie da sie wykrecic miala strasznie miekki gwint . teraz nie moge odkrecic bo jest caly gwint zjechany , co w takim momencie powinienem zrobic? plynem hamulcowym probowalem i niec. :/ pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 okej otworzyłem zacisk przyczyna mojego skrzypienia sa , , , ,, klocki trze juz goly metal :banghead: musze kloocuszki zmienic , kurde ale pojawil sie inny problem jedna srubka od pokrywki na plyn hamulcowy nie da sie wykrecic miala strasznie miekki gwint . teraz nie moge odkrecic bo jest caly gwint zjechany , co w takim momencie powinienem zrobic? plynem hamulcowym probowalem i niec. :/ pzdr Kupić nowy śrubokręt (wkrętak), najlepiej z rękojeścią, którą mo0żna złapać kluczem np: http://wizfon.pl/file/b_de1eb3828bf155b16d...laski_hitec.jpg jedna osoba przyciska klucz, druga kręci, kolejną możliwością jest zastosowanie młotka i przecinaka, ale nie ma chyb na to miejsca w pokrywce, możesz też spróbować dospawać śrubę do tego co zostało i wtedy odkręcić. Jeśli się nie uda to odwiedź jakiegoś tokarza, odkręci to w kilka sekund. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quba Opublikowano 27 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 Kupić nowy śrubokręt (wkrętak), najlepiej z rękojeścią, którą mo0żna złapać kluczem np: http://wizfon.pl/file/b_de1eb3828bf155b16d...laski_hitec.jpg jedna osoba przyciska klucz, druga kręci, kolejną możliwością jest zastosowanie młotka i przecinaka, ale nie ma chyb na to miejsca w pokrywce, możesz też spróbować dospawać śrubę do tego co zostało i wtedy odkręcić. Jeśli się nie uda to odwiedź jakiegoś tokarza, odkręci to w kilka sekund. Pozdrawiamproblem jest w tym ze po krzyzyku w srubce zzostala tylko okragla dziuurka :) wiec raczej pomysl ze srubokretami nie pomoze :/ poszukam jakiegos tokarza :D pzdr p.smyslalem sam zeby wziac cienkie wiertelko do metalu i rozwiercic srubke (wtedy bedzie slabiej trzymala i wykrecic ) probowaliscie takich patentow ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V12 Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 p.smyslalem sam zeby wziac cienkie wiertelko do metalu i rozwiercic srubke (wtedy bedzie slabiej trzymala i wykrecic ) probowaliscie takich patentow ?ja miałem tak w Rg ze nie mogłem odkrecic dekielka (2 sróbek) wiec wziołem wiertło i takiej samej srednicy jak łeb sróbek wywierciłem łebki i sciagłem dekiel później szczypcami wykreciłem pozostałosci poszły bardzo leciótko potem dopasowałem inne chyba wykreciłem z takiegos gniaqzdka elekrycznego czy złaczki sa tam o takim samy gwinciea nie mówiłem ze klocki sie do metalu dotarły ;) Cytuj RG 80>>GPZ 500>>CBR 600 F3>>CBR 900RR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi