Krzychud Opublikowano 24 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2007 WitamMam nadzieje ze wybralem dobry dzial na ten temat. Mianowicie moja maszyna posiada 11 znakowy numer ramy. 4 znaki na typ motoru i 7 cyfr. Spotkaliscie sie z czyms takim? Gdzies czytalem ze po 81 r. wprowadzono juz standard 17 znakowy na wszystkie produkowane pojazdy. Moja honda jest z 1985 r. Inna sprawa... jest wersji amerykanskiej. Moze za kontynentem maja inne standardy nabijania numerow? Dziwilo mnie ze przy samej rejestracji nie mialem zadnych problemow (to druga rejestracja w Polsce). Bede wdzieczny za jakies info na ten temat. Z gory dzieki.Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 24 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2007 ja mam podobny problem z kawą gpz w wersji amerykańskiej tzn vin składa się z numeru(tak dokładnie jest nabite i tak jest w ang dowodzie rejestracyjnym) EX500D-i dalej 6 cyfr . też nie mam pojęcia dlaczego tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychud Opublikowano 24 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2007 Znalazłem stronke z dokladna lista modeli hondy. Link . Przynajmniej numery silnika sie zgadzaja z tymi w opisie :icon_rolleyes:. Zobaczymy czy przy przegladzie nie bedzie klopotow z tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 24 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2007 Zobaczymy czy przy przegladzie nie bedzie klopotow z tym.Nie żartuj . Mi na przeglądzie facet sprawdza czy świecą światłą i czy działają migacze . Acha i jeszcze PYTA czy działają hamulce :D ;) :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 Zobaczymy czy przy przegladzie nie bedzie klopotow z tym. Nie żartuj . Mi na przeglądzie facet sprawdza czy świecą światłą i czy działają migacze . Acha i jeszcze PYTA czy działają hamulce ;) :biggrin: :biggrin:Ja mam podobny problem tylko że z Jawą (numer VIN jest nie pełny na ramie, we wszystkich jawach tak jest). Gość na przeglądzie się przypieprzył i nie dał mi przeglądu (było to dwa lata temu). Zasugerował mi żebym zerwał tabliczkę znamionową gdzie był pełen numer VIN, a on wypisze mi dokument do gminy o braku i wyrobieniu zastępczej. I o to w ten sposób stacje kontroli Jawa nie odwiedza, na przegląd jedzie dowód :icon_evil: (i tak tyle samo płace to poco się wysilać :biggrin: ). POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stesiu Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 ja jak rejestrowałem swoj sprowadzony z Włoch motocykl (rocznik 90') tez zauwarzyłem ze VIN jest jakis krótki ale tłumaczka powiedziała mi ze juz takimi przypadkiami spotkała i napewno nie bede miał problemu z rejestracja i tak było :D W Wydziale komunikacji nic koles nie mowil i na nowym dowodzie mam własnie ten krótki numer ;) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi