seb167 Opublikowano 17 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 Wie ktoś może coś o blokadach w aprili rs125 z 2006r. bo w salonie powiedzieli mi że odblokowanie kosztuje od 3000 do 6000.leci 90km/h i kreci sie do 8000 obrotow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super stunter piter Opublikowano 17 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 nie znam aprili blokad ale wiem że jest to wykonane samemu w garażu, mógłbym mówic jakie zakładają blokady ale to każdy wie, zobacz do licznika czy nie ma impulsatora takiego co blokuje prędkość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloniu Opublikowano 17 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 super stunter piter - twoja rada jest extra, niby skąd ma wiedzieć jak wygląda ten impulsator? po za tym wiesz ile to pierdzielenia żeby wyciągnąć zegary z rs? :banghead: , wg mnie moduł do sprawdzenia, mogła być mniejsza dysza w gaźniku, przegrody w wydechu itp... mnóstwo opcji, w nowych raczej tylko elektronike sie blokuje.. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seb167 Opublikowano 18 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 Sprawdzałem juz gaźnik i wydech i jest raczej elektronicznie niestety dzięki za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lhanusz Opublikowano 19 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 Witam widze ze pisales koledzie na podobny problem moze i znasz sposob na moj! Mam troszke starego skutera z 95r. Hercules Samba Sr 125 ktory ma wszystkie czesci Peugeota.NIestety mam problem poniewaz wykrecam nim tylko 90km/h bo jest blokada skuter ma przejechane 6 tys.km!Pojechalem dzisiaj do serwisu Peugeota i powiedzieli mi ze blokady nie wiedza gdzie jest bo w normalnych peugeotach jest na wariatorze a tam tego nie ma Prosze was o pomoc bo nigdzie nie moge znalesc na necie gdzie ta blokada jest!! i jak ewentualnie to sciagnac i gdzie to moge zrobic!Chcialbym jechac szybciej w koncu ma 140 na licznikuxD Prosze was poszukajcie lub dowiedcie sie gdzie i mi odpiszcie bo ja juz nei wiem co robic...z gory dziekimoje gg 904-86-88 Witam widze ze pisales koledzie na podobny problem moze i znasz sposob na moj! Mam troszke starego skutera z 95r. Hercules Samba Sr 125 ktory ma wszystkie czesci Peugeota.NIestety mam problem poniewaz wykrecam nim tylko 90km/h bo jest blokada skuter ma przejechane 6 tys.km!Pojechalem dzisiaj do serwisu Peugeota i powiedzieli mi ze blokady nie wiedza gdzie jest bo w normalnych peugeotach jest na wariatorze a tam tego nie ma Prosze was o pomoc bo nigdzie nie moge znalesc na necie gdzie ta blokada jest!! i jak ewentualnie to sciagnac i gdzie to moge zrobic!Chcialbym jechac szybciej w koncu ma 140 na licznikuxD Prosze was poszukajcie lub dowiedcie sie gdzie i mi odpiszcie bo ja juz nei wiem co robic...z gory dziekimoje gg 904-86-88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super stunter piter Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 seb167- sprawdż jeszcze licznik, YAMAHA blokuje tak swoje motory i może twoja aprilia też jest tak zblokowana, rozkręć licznik (prędkościomierz) i zobacz czy w środku nie ma czegoś dziwnego, takiego jakby przekażnika z 2 kabelkami, jak będzie to odłącz to i zobacz wtedy;] a tak apropo to 90km jak na 125 skutera i z 95 roku to nie tak mało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vochu Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Mój kumpel kupił sobie Yamahe TZR z 2007r. i po 1000km (dotarciu) pojechał do Rybnika do salonu )gdzie też go kupil) oni ściągnęli blokady za 400zł i licznik mu gratis odblokowali.W RS zapewne cena będzie podobna.A co do skuterów to może byc jeszcze blokada na wydechu.Bo w skuterach 50ccm jest w wariatorze i w wydechu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi