Skocz do zawartości

Blokady w aprili rs125 2006r

seb167
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

super stunter piter - twoja rada jest extra, niby skąd ma wiedzieć jak wygląda ten impulsator? po za tym wiesz ile to pierdzielenia żeby wyciągnąć zegary z rs? :banghead: , wg mnie moduł do sprawdzenia, mogła być mniejsza dysza w gaźniku, przegrody w wydechu itp... mnóstwo opcji, w nowych raczej tylko elektronike sie blokuje.. pzdr

Witam widze ze pisales koledzie na podobny problem moze i znasz sposob na moj! Mam troszke starego skutera z 95r. Hercules Samba Sr 125 ktory ma wszystkie czesci Peugeota.NIestety mam problem poniewaz wykrecam nim tylko 90km/h bo jest blokada skuter ma przejechane 6 tys.km!Pojechalem dzisiaj do serwisu Peugeota i powiedzieli mi ze blokady nie wiedza gdzie jest bo w normalnych peugeotach jest na wariatorze a tam tego nie ma Prosze was o pomoc bo nigdzie nie moge znalesc na necie gdzie ta blokada jest!! i jak ewentualnie to sciagnac i gdzie to moge zrobic!Chcialbym jechac szybciej w koncu ma 140 na licznikuxD Prosze was poszukajcie lub dowiedcie sie gdzie i mi odpiszcie bo ja juz nei wiem co robic...z gory dzieki

moje gg 904-86-88

Witam widze ze pisales koledzie na podobny problem moze i znasz sposob na moj! Mam troszke starego skutera z 95r. Hercules Samba Sr 125 ktory ma wszystkie czesci Peugeota.NIestety mam problem poniewaz wykrecam nim tylko 90km/h bo jest blokada skuter ma przejechane 6 tys.km!Pojechalem dzisiaj do serwisu Peugeota i powiedzieli mi ze blokady nie wiedza gdzie jest bo w normalnych peugeotach jest na wariatorze a tam tego nie ma Prosze was o pomoc bo nigdzie nie moge znalesc na necie gdzie ta blokada jest!! i jak ewentualnie to sciagnac i gdzie to moge zrobic!Chcialbym jechac szybciej w koncu ma 140 na licznikuxD Prosze was poszukajcie lub dowiedcie sie gdzie i mi odpiszcie bo ja juz nei wiem co robic...z gory dzieki

moje gg 904-86-88

seb167- sprawdż jeszcze licznik, YAMAHA blokuje tak swoje motory i może twoja aprilia też jest tak zblokowana, rozkręć licznik (prędkościomierz) i zobacz czy w środku nie ma czegoś dziwnego, takiego jakby przekażnika z 2 kabelkami, jak będzie to odłącz to i zobacz wtedy;]

a tak apropo to 90km jak na 125 skutera i z 95 roku to nie tak mało...

Mój kumpel kupił sobie Yamahe TZR z 2007r. i po 1000km (dotarciu) pojechał do Rybnika do salonu )gdzie też go kupil) oni ściągnęli blokady za 400zł i licznik mu gratis odblokowali.

W RS zapewne cena będzie podobna.

A co do skuterów to może byc jeszcze blokada na wydechu.

Bo w skuterach 50ccm jest w wariatorze i w wydechu.

Pozdrawiam