viktor24 Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 Witam wszystkich,ostatnio stałem się posiadaczem Hondy crm 125 z 1999 roku, moto kupiłem za grosze... no i dłubię przy niej już drugi dzień bo palić biedactwo nie chciało. Trochę ją podczyściłem (wymyłem gaźnik, przedmuchałem filtr powietrza, dysze, usunąłem nagar z kolektora i końcówki tłumika i takie tam duperele). Co ciekawe, średnica prześwitu na połączeniu kolektora z końcówką była niewiele większa od tej, którą ma typowa słomka do drinków także poprzedni właściciel raczej o hondę nie dbał. No ale do rzeczy w końcu ją odpaliłem co prawda na pych to na pych ale jakoś się udało, honda strasznie zaczęła strzelać z gaźnika ale mniejsza o to najprawdopodobniej muszę ustawić zapłon. No do i meritum sprawy, po odpaleniu i przebiegnięciu się obok hondy kilku metrów wcisnąłem klamkę sprzęgła... zero reakcji ze strony crm-ki. Okay, myślę, sie wyreguluje - sie pojedzie. Nic bardziej mylnego ni hu hu nie mogę wyregulować ani na popychaczu (na zewnątrz kartera) ani na klamce. Gdzie w ogóle jest sprzęgło w tym moto, wydaje mi się, że powinno być po lewej stronie. Czy winą może być popychacz. Mam tylko nadzieje, że to nie sprzęgło bo jakoś nie uśmiecha mi się ładować więcej kasy w błotniaka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiatek Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 Mnie sie WYDAJE, ze ten popychacz co wchodzi do silnika mogl wyskoczyc ze swojego miejsca, sproboj go jakos tam poruszac :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badyl Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 całe sprzęgło jest po prawej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 sprzeglo moze sie skleilo jesli stal troche i mial olej do dupy, jesli nie to musisz rozebrac i obadac sprawe. Pozdro Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek3210 Opublikowano 17 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 Moim zdaniem też sądzę jak koledzy że rozbierz sprzęgło i wszystko będzie jasne.U mnie jak kupiłem to sprzęgło ciągneło jak cholera nawet zmiana oleju nie pomogła.Okazało się że tarcze były tak posklejane jakimś tandetnym olejem przekładniowym że palcami ciężko mi było rozerwać.Ale ładnie umyłem,wytarłem zalałem nowy olej i jest laleczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viktor24 Opublikowano 17 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 Witam,dzięki za zainteresowanie tematem, jutro postaram się rozebrać sprzęgło i go "wykąpać" w benzynie. Pojawia się drugie niestety równie frapujące pytanie, jako że silnik jest wyposażony w moduł , to nie wiem jak wyregulować zapłon tzn co zrobić żeby honda paliła na kopa a nie za każdym razem czekało mnie pchanie, jutro wymienię świecę ale jeśli to nie pomoże to co może być przyczyną tak ciężkiego odpalania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strugal Opublikowano 17 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 słaba kompresija , brudny gaznik , swieca okopcona , zapłonu sie nie reguluje w crm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOTOOOCROSS Opublikowano 17 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 mialem to samo w crm strzelala byla slaba i ciezko palila u mnie wina tkwila w gazniku wymienilem na nowy i jedzie jak do ognia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viktor24 Opublikowano 17 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 mialem to samo w crm strzelala byla slaba i ciezko palila u mnie wina tkwila w gazniku wymienilem na nowy i jedzie jak do ogniaa ile dałeś za nowy gaźnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi