EVERT Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 Witam, Jestem tu nowy więc witam wszystkich kierowców oraz przyszłych kierowców. Jeźdze od jakiegoś czasu motorowerem derbi i mam mały problemik tzn mozna powiedziec dwa małe problemiki Confused Mam problem z tylnym hamulcem tarczowym w mojej derbi sendzie. Problem tkwi w tym, że klocki nie zaciskają równomiernie tarczy. Jeden po prostu w ogóle nie zaciska. Byłem u mechaników, jednak nic nie pomogło, prosze o pomoc, może macie jakies propozycje aby wszystko działało tak jak należy. Teraz praktycznie nie mam hamulca tylniego, a jak wiadomo jest on bardzo potrzebny. Mam także problem z doborem ślimaka (oraz linki) do własnie tego motoroweru. Mało jest częsci jak narazie do modelow senda. Gdzie moge taki ślimak zakupić oraz czy można by było go "zaporzyczyć" od jakiś innych motorowerów, bądź motocykli. Pozdrawiam, EVERT :icon_question: :) :D :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiaan91 Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 co do zacisku, miałem to samo poprostu jeden tłoczek ci sie jakby zaklepał:):D musisz psiukaż w niego wd 40 i naciskać ale tak żeby nie wypadły tłoczki :D;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strugal Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 wd40 niszczy gómowe uszczelki nie polecam tego lepiej uzyj płynu hamulcowego i pendzelkiem posmaruj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi