Kropek222 Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 Witam !! Chciałem się dowiedzieć od czego powstały takie wypalenia na cylku oraz głowicy... Co teraz z tym zrobić ? Ja osobiście myślę że jest to przez źle dobraną świece ale to jest tylko moje zdanie. Motor jeździł na świecy NGK R BR8ECM. Ja sam Hondą zrobiłem jakieś 3h od kupna, później rozebrałem !! Pozdrawiam Zdjęcia: http://img61.imageshack.us/img61/9153/g322owicact6.jpg http://img64.imageshack.us/img64/6636/cylinderfb3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mortal Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 A przypadkiem to nie skutki spalania stukowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 (edytowane) cofam.... Edytowane 7 Lipca 2007 przez Jackuzy Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kropek222 Opublikowano 7 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 Według was co z tym teraz trzeba zrobić? Jak dla mnie to nie może tak zostać ponieważ wyszczerbienia mogą doprowadzić do rozszczelnienia układu chłodniczego co już sie zresztą raz u mnie stało... Byłem u kumpla który siedzi w crossówkach naprawdę długo, stwierdził on iż sytuacja za miła nie jest. Należy cylinder splanować do miejsca w którym nie będzie już wyszczerbień następnie położyć grubszą uszczelkę pod cylek... Trochę mnie to męczy bo wiadomo później przy każdej rozbiórce cylindra borykasz się z problemami !! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 no niestety ale trzeba będzie zrobić jak mówił CI kumpel. Planowanie obu częsci.... pytanme czy to włąsnie nie stukowe spalanie czyli zbyt duże spręzanie albo zbyt późny zapłon....przynajmniej takie moje przeczucie jest....generalnie jednak czeka cię planowanie...tego nie ominiesz. Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi