Enduroman Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 Końcem sierpnia wyjeżdżam do Grecji. Szukam narazie ciekawych miejscówek, napewno objade całe halkidiki, zjade na dół, odbije od larissy do kalampaki na meteory i się wrócę chyba do larissy bo droga na loanine podobno nie jest zbytnio ciekawa ?? Później ateny, objade półwysep po prawej stronie aten, następnie chce na jakąś wyspe promem. Myślałem o Rodos albo Krecie ale za drogo chyba wyjdzie więc może cyklady czy cuś. Wiem że Bogdan dużo tam jeździł :buttrock: może mi pomoże :banghead: Czekam na info od Was. POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 Końcem sierpnia wyjeżdżam do Grecji. Szukam narazie ciekawych miejscówek, napewno objade całe halkidiki, zjade na dół, odbije od larissy do kalampaki na meteory i się wrócę chyba do larissy bo droga na loanine podobno nie jest zbytnio ciekawa ?? Później ateny, objade półwysep po prawej stronie aten, następnie chce na jakąś wyspe promem. Myślałem o Rodos albo Krecie ale za drogo chyba wyjdzie więc może cyklady czy cuś. Wiem że Bogdan dużo tam jeździł :) może mi pomoże :) Czekam na info od Was. POZDRO Witaj Enduroman!!!Troche informacji jest tutaj: http://forum.motocyklistow.pl/Grecja-t70973.html;jeszcze 3 tyg. temu też się wybierałem z moim plecaczkiem na 2 tyg. na początku wrzesnia na półwysep Halcydycki i okolice i nawet pisałem co nieco w tym temacie ale niestety ostatnio zerwałem wiązadło w kolanie i nasz wyjazd stanął pod znakiem zapytania (a przynajmniej na moto); pisałem też na priv do założyciela tematu jakis tydzień temu ale mi nie odpisał; poczytaj temat a znajdziesz tam istotne info- było w nim o tym gdzie w okolicy mozna zanocować, cenach w Grecji itp. Jeżeli lekarze pozwolą mi jechać to ja na pewno się wybiorę choć pod koniec wrzesnia czeka mnie operacja kolana- mamy z moją lalką zaklepany na ten termin urlop- więc w razie czego moglibysmy polecieć razem- w razie czego uderzaj do mnie na priv, będę śledził temat i szukał w sieci istotnych informacji, bo jak nie damy rady na moto to jest jeszcze opcja jazdy katamaranem, choć nie ukrywam, że ta pierwsza opcja bardziej by nam odpowiadała :) - niestety człowiek się starzeje a części zamiennych brak :lapad: wiec wszystko teraz zależy czy moja noga na tyle się zrehabilituje, że będę mógł jechać w tak daleką droge bez ryzyka, że stanie mi się większe "kuku"Jedno jest pewne- chcemy jechać, mamy urlopy i zchomikowane grosiwo, na razie nie mamy towarzystwa ale jezeli tylko będę mogł to polecimy choćby i sami...choc oczywiście w większej paczce byłoby raźniej... Pozdro- Arti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gracko Opublikowano 19 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 Witam Po drodze chalkidiki na południe napewno warto wjechać na Olimp ( piękny widok na baaaardzo dużą cześć wybrzeża i jeżeli kierujesz sie później na meteory i lubisz górskie drogi to warto jakieś 10 km na południe od Olimpu odbić w prawo przez Leptokarie udeżyć w góre pięknymi serpentynami i później według mapy jechać do Kalampaki . Droga Larisa - Trikala- Kalampaka jest prosta i nudna . Poleciłbym też wjazd na półwysep Pilio obok miejscowości Volos . Droga Kalampaka - Ioanina to górska droga z niezliczoną ilością zakrętów i pięknymi widokami jedynym problemem mogą być ciężarówki podążające do portu w Igoumenitsie . Warto przystanąć w Thermopilach ( na południe od Lamii ) i zanużyc chociażby nogi w gorącym źródełku i warto według mnie zobaczyć Delfy . Pokombinuj i w droge :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi