Brt Opublikowano 6 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2003 Poszukuje pomocy w sprawie jawy 250 typ 353. Ostatnio zacząłem remontować Jawe. Dowiedziałem się od starszego że skrzynia biegów jest zwalona. Dokładnie nie wiem co jest, bo jeszcze jej nie roskręcałem. Jawa napewno jest na chodzie ponieważ ją odpalałem, ale mam problem: nie wytwarza zasilania tylko pobiera z akumulatora. Prądnica wydaje się być w porządku. co jest??? Wszystkich którzy mogą mi pomóc proszę o wypowiedz!!! PS. Jak ktoś ma części do Jawy na sprzedaż prosze o kontakt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qler Opublikowano 7 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2003 Mam silnik od takiej jawy, ale nie na sprzedarz.A co do braku ladowania, to moze cos z przewodami, albo pradnica sie tylko wydaje byc dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brt Opublikowano 13 Września 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2003 mam pytanko czym się różni: jawa 250 , jawa 250 CZ i jawa 250 Perzak????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qler Opublikowano 14 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2003 jawa 250 perzak jest starsza od jawy 250, ma sercowe siedzenia a nie kanape, ma wydechy w ksztalcie rybich ogonow, inna lampe przednia, suwaki z tylu zamiast teleskopow i pewnie jeszcze jakimis technicznymi rzeczami sie rozni o ktorych niewiem. A jawa CZ 250 i Jawa 250 to (chyba ) to samo, tylko niektorzy tak mowia o jawach 250. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brt Opublikowano 16 Września 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2003 Skad wziąć oryginalny lakieru do jawy???? Chcialbym pomalowac swoją jawę ale niewiem jaki skad wziąć lakier. Obecnie jest koloru "Bordo". i chcialbym zeby była tego samego koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qler Opublikowano 16 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2003 Idz do lakiernika i niech ci dopasuje odcien. I sprzeda farbe tego odcieniu ktory dopasowal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redas Opublikowano 16 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2003 Moze Pepiki mieli by kody oryginalnej farby.M67 jak malował Lambrette to z Włoch podali mu kody na ktore malowana była Li 150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brt Opublikowano 17 Września 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2003 Moze Pepiki mieli by kody oryginalnej farby.M67 jak malował Lambrette to z Włoch podali mu kody na ktore malowana była Li 150 Tylko z kim sie skontaktowac aby uzyskac kod koloru???? Do nich raczej tez nie pojade poniewaz nie mam kiedy(szkola :cry: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_fazi_ Opublikowano 27 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2003 brt jeżeli nie masz ładowania w swojej jawie sprawdź regulator napięcia nie zaszkodzi i pradnicy się przyglądąć dokładniej a silniczek jest prosty więc skrzynie szybko zrobisz a farbe idx dop mieszalni i dobiora lakier bez żadnych problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brt Opublikowano 3 Października 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2003 brt jeżeli nie masz ładowania w swojej jawie sprawdź regulator napięcia nie zaszkodzi i pradnicy się przyglądąć dokładniej a silniczek jest prosty więc skrzynie szybko zrobisz a farbe idx dop mieszalni i dobiora lakier bez żadnych problemów Najtrudniej jest kupic czesci do tej Jawy.Jesli ktos moze mi pomoc w sprawie czesci (ma na sprzedaz, lub w jego miescie mozna kupic) to bylbym wdzieczny!!!! Narazie potrzebuje: widelek, 3 tryb(skrzynia), uszczelki, gaznik..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gościu Opublikowano 6 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2003 brt jeżeli nie masz ładowania w swojej jawie sprawdź regulator napięcia nie zaszkodzi i pradnicy się przyglądąć dokładniej a silniczek jest prosty więc skrzynie szybko zrobisz a farbe idx dop mieszalni i dobiora lakier bez żadnych problemów Najtrudniej jest kupic czesci do tej Jawy.Jesli ktos moze mi pomoc w sprawie czesci (ma na sprzedaz' date=' lub w jego miescie mozna kupic) to bylbym wdzieczny!!!! Narazie potrzebuje: widelek, 3 tryb(skrzynia), uszczelki, gaznik.....[/quote'] ej brt a byłes na nowolipkach albo zabkowskiej? moze uda mi sie zdobyć numer tel na zabkowska onia tam maja duzo czesci :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rad3k Opublikowano 6 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2003 ej brt a byłes na nowolipkach albo zabkowskiej?Byl i gowno dostal; Brt juz Ci mowilem ,ze do Twojego rupiecia czesci mozesz szukac tylko na bajzlu. Pozdrawiam,Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brt Opublikowano 7 Października 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2003 ej brt a byłes na nowolipkach albo zabkowskiej? moze uda mi sie zdobyć numer tel na zabkowska onia tam maja duzo czesci :D Bylem na Nowolipkach i na Zabkowskiej. Nigdzie niema czesci do tej Jawy!!!Numer na Zabkowska juz mam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brt Opublikowano 7 Października 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2003 Byl i gowno dostal; Brt juz Ci mowilem ' date='ze do Twojego rupiecia czesci mozesz szukac tylko na bajzlu. Pozdrawiam,Radek[/quote'] Czesci juz zamowilem w "jawaimpol"!!!! Jak dobrze pojdzie to pod koniec tygodnia je dostane!!! :D :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gościu Opublikowano 7 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2003 słyszałęm takei rzeczy ze na fortach wola co jakąś sobote jest bazar,giełda motocyklowa-moze tam cos bedzie :D i jeszcze jest jakaś giełda,bazar w jakiś tydzen miesaca w muzeum motoryzacji :D tylko musze sie dowiedzeć gdzie i kiedy dokłądnie to wam powiem chyba ze ktoś wie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi