Albinos Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Witam Zakupilem na allegro alarm http://www.allegro.pl/ite...atestowany.html chcialbym go zalozyc do mojego Virago, poniewaz pod moja praca jest duzo milosnikow i kazdy dotyka siada i chcialbym ich troche poodganiac, nie interesuje mnie podpinanie odpalania zdalnego jedynie podpiecie pod stacyjke. Czy musze sie w Virago dostawac do stacyjki aby sie podpiac czy ida gdzie kable ze stacyjki do ktoregos przekaznika pod fotelem, czy moze ktos mi pomoc? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shipp Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 Witam Zakupilem na allegro alarm http://www.allegro.pl/ite...atestowany.html chcialbym go zalozyc do mojego Virago, poniewaz pod moja praca jest duzo milosnikow i kazdy dotyka siada i chcialbym ich troche poodganiac, nie interesuje mnie podpinanie odpalania zdalnego jedynie podpiecie pod stacyjke. Czy musze sie w Virago dostawac do stacyjki aby sie podpiac czy ida gdzie kable ze stacyjki do ktoregos przekaznika pod fotelem, czy moze ktos mi pomoc? PozdrawiamMam założony podobny. Kabelki podpinasz w następującej kolejności:1. do zasilania /akumulator/2. masa3. wyłącznik pracy silnika 4. po stacyjce5. kierunki /2 kabelki/Ja po prostu powpinałem się w odpowiednie przewody pod siedziskiem i tam też zamocowałem centralkę z syreną. Jeśli masz zdalne odpalanie, to czy chcesz czy nie, i tak musisz podłączyć żeby alarm prawidłowo działał, ale nie musisz tego włączać. Ja nie używam zdalnego odpalania, bo nie ma takiej potrzeby.Alarm odcina zapłon po wyjęciu kluczyka ze stacyjki bez uzbrajania systemu alarmowego. Po wciśnięciu przyciku uzbrojenia, alarm się załącza i przechodzi na czuwanie. Kiedy ktoś ruszy moto, odstrasza kilkoma krótkimi sygnałami. Jeśli w krótkim czasie powtórzy się takie ruszanie, wtedy zaczyna wyć na całego.Dodatkowo sygnaizuje dźwiękiem miejsce stania /jeśli nie mogę go znaleźć na parkingu/ i ma odcięcie zapłonu w czasie jazdy /przeciwporwanie/, dlatego nie wolno przypinać pilota alarmu do kluczyków.Chyba pokrótce tyle. Jeśli nie wszystko, pytaj śmiało. :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyl Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 witamChce zamontowac ten sam alarm w Cagivie mito i nie mam pojecia ktore kable wychodzace ze stacyjki sa do gaszenia a ktore do odpalania jest jakas opcja zeby to znalesc.Dzieki pzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi