sorkel Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Witam was dawno juz tu nie zagladałem temat moze nie związany z dwoma kólkami ale te forum najbardzej przypadało mi do gustu wiec się was zapytam. To jak w temacie mam prawko wiec i jakis samochód by się przydał teraz pracuje mysle ze moze z 1500-2000 będe miał i nie wiem co kupic myśle troche nad peugotem 205 fiat cc fiat uno co myślicie o tych samochodach moze macie jakies doswiadczenia z nimi a moze macie inne propozycjie aut w tej cenie czekam na wasze odp z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kjujik Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Witam was dawno juz tu nie zagladałem temat moze nie związany z dwoma kólkami ale te forum najbardzej przypadało mi do gustu wiec się was zapytam. To jak w temacie mam prawko wiec i jakis samochód by się przydał teraz pracuje mysle ze moze z 1500-2000 będe miał i nie wiem co kupic myśle troche nad peugotem 205 fiat cc fiat uno co myślicie o tych samochodach moze macie jakies doswiadczenia z nimi a moze macie inne propozycjie aut w tej cenie czekam na wasze odp z góry dzięki! Witaj.Ciekawość ile masz lat i jaki motocykl posiadasz ? Może uzupełnisz profil ? Popros moderatora o przeniesienie tematu do "Nie tylko 2 koła" zanim wyladuje w Oczyszczalni :cool: PozdrawiamKjujik Cytuj Od urodzenia skazany na sukces, a jesli teza o zaostrzaniu sie walki klasowej w miare postepu socjalizmu jest prawdziwa,to w przyszlosci takze na wiezienie. :bigrazz: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitroMCZ Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 Fiat uno, to bardzo tani samochód, takze w utrzymaniu, ma tak swoje typowe usterki, ale ogólnie, to fajne autko. Za taką kasę to mniej się liczy co , tylko w jakim stanie. Kup coś popularnego a nie wynalazek, coś z małym tanim, prostym silniczkiem, który będzie łatwo i tanio naprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 Fiat uno, to bardzo tani samochód, takze w utrzymaniu, ma tak swoje typowe usterki, ale ogólnie, to fajne autko. Za taką kasę to mniej się liczy co , tylko w jakim stanie. Kup coś popularnego a nie wynalazek, coś z małym tanim, prostym silniczkiem, który będzie łatwo i tanio naprawić. Jeśli chodzi o UNO to mam na jego temat średnią opinię... 1. Silnik strasznie słaby2. Spalanie bardzo duże (na trasie warszawa-łódź w 5 osób z prędkością 130km/h 14l :icon_mrgreen: )3. Ogrzewanie jak się w zime włączy to śmierdzi jak cholera4. Na jesieni liście wypadają przez kratki wentylacyjne do wnętrza :)5. Jest strasznie miękki, na każdym zakręcie wziętym trochę szybciej piszczą opony. To tyle :lalag: Co do innych się nie wypowiem bo nie miałem z nimi doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitroMCZ Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 To wez jeszcze napisz ,ze masz najslabszy silnik , to byl chyba 900 i trza go bylo jeszcze nareperowac a potem jechać, bo to co piszesz to same usterki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokoko Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 Znajomy kupił Charade o taką http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=207605204 Wersje 100 konną albo prawie. Zapi#%^ tym niemiłosiernie, zmienił tylko chłodnice bo stara nie wyrobiła. Ale jak na razie jeździ bez problemowo. A mocy ma sporą i wagę coś 800 - 900 kg. Strach się bać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 Za takie pieniądze to ja chyba bym kupił poloneza z gazem... albo do zbierał trochę i kupił coś czym nie będziesz się bał wyjechać w dalszą drogę... Ale to tylko moje zdanie... POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorkel Opublikowano 24 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 no poldek tez spoko fura ale ma duzy silnik i nie mało pali wiec odpada chcialbym cos z małym silnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 To może weź pod uwagę jeszcze Daewoo Tico Ma mały silnik, w sumie mało pali no i do tego ma pięć furtek :clap: POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADU Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 (edytowane) Poloneza odradzam, bardzo drogi w utrzymaniu, gazu wciągnie 16l na setke- tyle co beema piątka, buda gnije niemiłosiernie, silnik ma zero kultury pracy, zero mocy i zero żywotności. Co chwile coś się w tym pieprzy a w starym to wszystko po kolei i co chwile się waraca do tych samych usterek. Już lepiej se to Uno weź z silniczkiem 1.0 Malara też odradzam, takie samo gówno co polonez. Zastanów się nad czymś takim: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2874497http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2872818 Kolega Dgree kiedyś takiego miał albo jeszcze ma, mozesz z nim pogadać. Takie stare Audi wcale nie będzie w gorszym stanie niż CC czy inne Uno za takie pieniądze, a Audiki słyną z bardzo długowiecznych jednostek napędowych. Części do tego kupisz za grosze. Raczej nie bawilbym się w tak starego diesla, tutaj awaria przeyższy kosztem naprawy zakup drugiego takiego auta a jak Ci padnie benzynowy silnik, to kupisz drugi za 500zł. Przemyśl to również pod względem komfortu jazdy i prowadzenia. Zobacz ile do tego kosztują przykładoe części eksploatacyjne: http://moto.allegro.pl/item204800148_amort...dnie_nowe_.html http://moto.allegro.pl/item208418895_konco...upe_passat.html http://moto.allegro.pl/item209081764_nowy_...assat_lewy.html http://moto.allegro.pl/item206828377_podus..._c2_c3_200.html http://moto.allegro.pl/item209050360_bosch..._audi_seat.html http://moto.allegro.pl/item205646031_pompa..._seat_ford.html Zakładam, że do starego toczydła nie będziesz pakował cześci z najwyższej pólki (Lemforder/Febi/TRW) Edytowane 24 Czerwca 2007 przez DZIADU Cytuj Tylko głupiec ma na wszystko gotową odpowiedź :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 To wez jeszcze napisz ,ze masz najslabszy silnik , to byl chyba 900 i trza go bylo jeszcze nareperowac a potem jechać, bo to co piszesz to same usterki... Zgadza się silnik 900, ale litrem też jeździłem i jest nieznacznie mocniejszy. O usterkach nie ma mowy bo ten samochód jest z salonu i od samego początku występują te mankamenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorkel Opublikowano 25 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 ale to są silniki 1.8 litraa to tez swoje przepalą i opłaty tez będa spore chyba wolałbym juz Hyundai pony bardzej wieze japoni tico jakos nie trawie tego auta wogle całe dajewo jak robiłem je na praktykach to mam ich dosyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADU Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Ten 1.8 nie będzie mocno wysilony, wystepują też 1.6. Dowiedz się o ubezpieczenie O.C. w linku dla Twojej miejscowości, nie sądze, zebyś miał płacić jak za zboże. Myśle, że taki 1.8 co ma ok 90KM spali Ci LPG ok 10 litrów w mieście więc niema co narzekać. Proponuję Ci obejrzeć i przejechac się. Skontaktuj się przez forum z Dgree, on miał taką brykę. Cytuj Tylko głupiec ma na wszystko gotową odpowiedź :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quba Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Jeśli chodzi o UNO to mam na jego temat średnią opinię... 1. Silnik strasznie słaby2. Spalanie bardzo duże (na trasie warszawa-łódź w 5 osób z prędkością 130km/h 14l :) )3. Ogrzewanie jak się w zime włączy to śmierdzi jak cholera4. Na jesieni liście wypadają przez kratki wentylacyjne do wnętrza :P5. Jest strasznie miękki, na każdym zakręcie wziętym trochę szybciej piszczą opony. To tyle :) Co do innych się nie wypowiem bo nie miałem z nimi doświadczenia. po 1. Silnik wystarczajacy jak a autko 800kg. za 2000zł całkowicie wystarczają te 44koniki+po 2. Moze i masz racje < nigdy nie sprzwdzalem > :icon_twisted: po 3 . Niektórzy dbają o samochody :) po 4 .zdarza sie :D po 5. prawda popieram przetestowane :D . ale kazdy ma swoje zdanie . jak dla mnie uno to dosc przyjemne autko na poczatek :D pozdrawiam i polecam :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorkel Opublikowano 27 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 no i nastawiam sie chyba na puga 205 moze bede miał nie drogo do wyrwania tylko uszczalka poszła i jakies tam poprawki lekiernicze 1.0 lpg 1993 moze bedzie kosztował nie cały 1000zł jeszcze się zobaczy co bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi