mackon4089 Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 Witam mam pytania czy w xt 600e rok 94 jest osobny olej w skrzyni biegow czy jeden do całego silnika ostatnio wymienialem olej i filtry pow i oleju wlałem chyba za duzo bo az 3,4 litra:/ mam nadzieje ze z tego powodu nic sie nie stanie. Oraz 5 bieg juz hałasuje mocno przebieg mam 47 tys co ztym mam zrobić? Ile kosztuje wymiana łancuszka rozrządu w xt i co ile nalezy to robić.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 olej jest jeden. Wchodzi go 3 litry całkowicie. jak wlałeś 3,4 to pewnie wywali przez odmę nadmiar :) 5 bieg to norma żeby to naprawić trzeba rozpoławiać silnik. łańcuszek rozrządu wymienia się gdy jest zużyty. wykręć sprężynę z napinacza a potem sam napinacz i zobacz ile ząbków Ci zostało. sama wymiana nie jest zbyt skomplikowana a koszt łańcucha około 250 300 zł tylko trzeba sie liczyć również z tym że ślizgi mogą być nadmiernie zużyte. Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackon4089 Opublikowano 18 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 Dzięki za info.Jeszcze potrzebuje więcej wiedzieć o tym 5 biegu-trzea cały trybik wymienic na nowy?Ile to moze kosztować?Martwi mmnie tez halasujący silnik -myslałem ze to zawory ale ,ustawiłem wic albo pierscienie na tłoku? albo łancuszek -opłaca sie zmieniac same pierscienie? czy przy przebiegu 47tys jeszcze pojezdzic i cały tłok kuty wsadzic.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 Sprawdz napinacz to będziesz wiedział mniejwiecej jak tam łancuszek. co do pierścieni to bezsens ponieważ oryginalne kosztują 250 zł a tłok proxa ze wszystkim 420 (oryginalny prawie 800) Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi