Bandzior Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 przekonałem się już że policjanci przy współpracy ze swoimi kolegami z sądów grodzkich są w stanie udowodnić każdemu wszystko, więc nie wiem jak daleko się posuną żeby np. sprawdzić, czy gość zza kierownicy to naprawde mój kolega z Meksykucholera, myślałem że tylko ja mam takie :icon_eek: szczęście ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasz Opublikowano 17 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 cholera, myślałem że tylko ja mam takie :) szczęście ! Szczęście? Wierz lub nie, ale dostałem ponad 1000 zeta za NIC. Panowie policjanci mnie zatrzymali i zaczęli wkręcać kit żeby wyłudzić ode mnie kasę na wódkę, a jak się sprzeciwiłem, zagrozili sądem. I we współpracy z "sędzią" dopieli swego.Nigdy żadnej współpracy z niebieską stonką ;) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandzior Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 Szczęście? Wierz lub nie, ale dostałem ponad 1000 zeta za NIC. Panowie policjanci mnie zatrzymali i zaczęli wkręcać kit żeby wyłudzić ode mnie kasę na wódkę, a jak się sprzeciwiłem, zagrozili sądem. I we współpracy z "sędzią" dopieli swego.Nigdy żadnej współpracy z niebieską stonką :) :icon_biggrin:pieknie! jedyne co nam pozostało to rozłożyć grzywne na raty (możliwości odwoływania się wyczerpałem; spłacam po 50 pln miesięcznie) i próbować wybłagać zwolnienie z kosztów postępowania, co też niebawem czynił będę :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anubiss Opublikowano 3 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgodnie z polskim prawem (z tego co mi wiadomo) jeżeli jesteś wezwany jako świadek - masz prawo nie pamiętać zdarzenia. Jeżeli jako podejrzany - masz prawo odmowy zeznań. :) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasz Opublikowano 3 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgodnie z polskim prawem (z tego co mi wiadomo) jeżeli jesteś wezwany jako świadek - masz prawo nie pamiętać zdarzenia. Jeżeli jako podejrzany - masz prawo odmowy zeznań. :bigrazz: Pozdrawiam. A jako właściciel samochodu - mam prawo dostać mandat. I to chyba jedyne przysługujące mi prawo...No w każdym razie, jak już wspomniałem - sprawa nieaktualna, kierowca sam zgłosił się bez mojej wiedy na komisariat i dzielnie wziął na siebie 300 zeta i 8 punktów, za zdjęcie pstryknięte z krzaków, jeszcze jakieś liście i gałęzie maskujące było widać, nie było za to widać kierowcy ani nic z samochodu, bo pod jakimś dziwnym kątem ponoć pstryknięte... Bandzior, 3mam kciuki, mam nadzieję, że się uda... ja się zadłużyłem i spłaciłem od razu całość, żeby mieć ten cyrk jak najszybciej z głowy :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi