barteq Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 to w PZU na motory jest zwyżka ?? jest to gdzieś uwzględnione na kwitku bo nie widze :)ja płace 104 zł OC + NW a co do weteranów to można je ubezpieczać okresowo, minimum na 1 miesiąc, nie wiem tylko czy zniżki sie utrzymują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikołaj Opublikowano 23 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 Tak żeby Was sprowadzić na ziemię- jak nie ma prawa jazdy, to ubezpieczenie nie działa ( w uproszczeniu- dotyczy autora postu). To samo jeśli jeździsz po pijaku, kradzionym itp... :icon_eek:W takim przypadku cena OC jest bez znaczenia, bo ubezpieczyciel i tak nie zapłaci za szkody. A na potrzeby kontroli policyjnej to i tak nie ma znaczenia ;( To prawda, że nie posiadam prawka ale też nie jeżdżę publicznych drogach. Jeżeli moto wyjeżdża na ulicę to tylko z kierującym, który ma prawo jazdy(ale to i tak rzadko się zdarza). Wiadomo, że jeżeli sie tego dokumentu się nie posiada to wtedy OC jest i tak mało ważne. Ten post miał na celu zorientowanie się gdzie najbardziej opłaca się ubezpieczyć moto. Ja jak narazie śmigam tylko i wyłącznie po takich miejscach gdzie jestem pewny, że panowie mundurowi się nigdy pojawiają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 Tak żeby Was sprowadzić na ziemię- jak nie ma prawa jazdy, to ubezpieczenie nie działa ( w uproszczeniu- dotyczy autora postu). To samo jeśli jeździsz po pijaku, kradzionym itp... :)W takim przypadku cena OC jest bez znaczenia, bo ubezpieczyciel i tak nie zapłaci za szkody. A na potrzeby kontroli policyjnej to i tak nie ma znaczenia ;(Niektórzy nieletni płacą tylko po to ubezpieczenie żeby mieć zniżki w przyszłości. A to że jeździ motocyklem to się zgadzam że źle robi... POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi