Skocz do zawartości

ubezpieczenie

Mikołaj
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

to w PZU na motory jest zwyżka ?? jest to gdzieś uwzględnione na kwitku bo nie widze :)

ja płace 104 zł OC + NW

a co do weteranów to można je ubezpieczać okresowo, minimum na 1 miesiąc, nie wiem tylko czy zniżki sie utrzymują

Tak żeby Was sprowadzić na ziemię- jak nie ma prawa jazdy, to ubezpieczenie nie działa ( w uproszczeniu- dotyczy autora postu). To samo jeśli jeździsz po pijaku, kradzionym itp... :icon_eek:

W takim przypadku cena OC jest bez znaczenia, bo ubezpieczyciel i tak nie zapłaci za szkody. A na potrzeby kontroli policyjnej to i tak nie ma znaczenia ;(

To prawda, że nie posiadam prawka ale też nie jeżdżę publicznych drogach. Jeżeli moto wyjeżdża na ulicę to tylko z kierującym, który ma prawo jazdy(ale to i tak rzadko się zdarza). Wiadomo, że jeżeli sie tego dokumentu się nie posiada to wtedy OC jest i tak mało ważne. Ten post miał na celu zorientowanie się gdzie najbardziej opłaca się ubezpieczyć moto. Ja jak narazie śmigam tylko i wyłącznie po takich miejscach gdzie jestem pewny, że panowie mundurowi się nigdy pojawiają.

Tak żeby Was sprowadzić na ziemię- jak nie ma prawa jazdy, to ubezpieczenie nie działa ( w uproszczeniu- dotyczy autora postu). To samo jeśli jeździsz po pijaku, kradzionym itp... :)

W takim przypadku cena OC jest bez znaczenia, bo ubezpieczyciel i tak nie zapłaci za szkody. A na potrzeby kontroli policyjnej to i tak nie ma znaczenia ;(

Niektórzy nieletni płacą tylko po to ubezpieczenie żeby mieć zniżki w przyszłości. A to że jeździ motocyklem to się zgadzam że źle robi...

POZDRO