bikersboys18 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 Witam !!!! :icon_question: :icon_question: mam problem odnośnie mojego motocykla yamaha fzr 600 3he podczas jazdy spadł mi łańcuch i narobił szkod dekiel zębatki zdawczej sie rozsypał no a co za tym poszło łańcuch walnoł w popychacz od sprzęgła i go zgioł w tym momęcie spraciłem sprzęgło no i silnik zablokowało na biegu !!! zrobiłem z popychaczem i zmieniłem dekiel jednak niestety stao sie coś czego sie najbardsziej obawiałem czyli przypaliło sprzęgło no i przy jeżdzie i wysokich obrotach mi ślizga czy jest na to jakaś rada ?? poza wymianą tarcz sprzęgłowych??? (olej wymieniłem na nowy jednak dzieje sie dalej to samo!!) POZDRAWIAM i prosze o pomoc!!! :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebazaz Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 Aby spalić sprzęgło w moto trzeba się postarać.Do tego nie wystarczy kilka obrotów do zatrzymania silnika przy zablokowaniu napędu.Czy przed awarią sprzęgło działało prawidłowo?Szukaj przyczyny w regulacji lub mechanizmie wycisku.Następnie sprawdź sprężyny sprzęgła.Ludzie bardzo często nie potrzebnie wymieniają tarcze.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bikersboys18 Opublikowano 9 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 przed awaria sprzeglo dzialalo niezawodnie!!!!!! :notworthy: prosze o dalsze wskazowki!!! pozdrawiam!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolo Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 sprawdz czy nigdzie nic sie nie wiesza np linka lub popychacz jak nie to sprobuj podlozyć podkladki pod spręzyny na sprzęgle (tylko musisz dokladnie dobrac średnice wewnętrzna i zewnętrzną podkładek no i co najważniejsze ich grubość (przeważnie od 2-3 mm)powinno pomóc mój KTM ma ich 12 (2 razy po 6) i pracuje ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi