nordtrans Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Tydzien temu kupiłem honda nsr50 przerobioną w serwisie hondy na 80cm/3, mam ząłozony gaznik dellorto i teoretycznie wszystko powinno chodzi. jednak moj motorek nie chce wkrecac sie na pełne obroty. wkreca sie na 8tys a powinien na 11. na postoju wkreca sie na 11 bez problemu jednak w czasie jazdy nie chce wkrecic sie powyzej 8tys. co moze byc tego przyczyną?? zle ustawiony gaznik?? za duza lub za mała dawka bezyny?? a moze wydech nalezy zmienic na wiekszy??? prosze o odpowiedz. pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 sprezanie masz dobre? mozesz zmniejszyc dawke paliwa dajac iglice o rowek wyzej. Moze byc rowniez wina wydechu. Najlepiej rozetnij go na spawie i wypierdziel wszystkie syfy z niego tzn z dyfuzora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nordtrans Opublikowano 26 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Tak, spręzanie jest ok. dzisiaj zaciekawiła mnie jedna rzecz. jadąc z góry, motor nagle zaczął sie wkracac na obroty i wkrecił sie do 11 tys po czym zgasł silnik i dopieo po chwili udało mi sie go odpalić,. czego to moze byc objaw?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarczi Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 wyreguluj gaznik , powinno pomoc pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mietekgpz Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Jak zjezdzałes z górki to nic dziwnego;). Koło zaczęło napedzac silnik, dlatego sie wkręciła. Skoro zgasła to moge wnioskowac że za mało paliwa dostaje.. A powiedz tylko jedno. Jak nagle odkrecisz mu manetke, to traci obroty i go zalewa, czy może wchodzi na jakis tam poziom obrotów i zaczyna fukac, przerywac itp?? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nordtrans Opublikowano 26 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 jak odkręce mu manetke to nie gasnie tylko normalnie sie wkreca i zaczyna przerywac i fukac i niechce sie dalej wkrecac. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 jak odkręce mu manetke to nie gasnie tylko normalnie sie wkreca i zaczyna przerywac i fukac i niechce sie dalej wkrecac. pozdro Swieca, gaznik, filtr powietrza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi