mleczyk Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Witam Wszystkich Mam pytanie - nabylem motocykl Honda Shadow VT 600Jezdzi mi sie bardzo ok ale ostatnio dopadla mnie ulewa i jak zjezdzalem z górki - przez pare minut (zjezdzalem wonlo bo to ztrony i dlugi zjazd) motocykl tak jak by stracil na mocy.Zatrzymalem sie i po chwili wszystko bylo ok.Teraz coraz czesciej to zauwazam. Ja nie jezdze duzo ale nie chce tez uszkodzic motocykla - robie ok 1000 km na rok.Czy ktos ma jakies pomysly co moze zrobic taki lalik jak jak ?Teraz nie wiem czy mam jezdzic czy wezwac lawete niech mi go na serwis zawiezie.Znajomy mechanik ktory kiedys zajmowal sie motocyklami a mowi ze jak go odpalam to wszystko elegancko chodzi.Prosze o informacje Pozdrawiam i z gory wszystki dziekuje za okazana pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 kurcfze 1000 na rok, ja tyle w weekend robie ale jak traci na mocy napisz cos wiecejzawsze tak sie ostatnio dzieje czy tylko raz podczas tej ulewy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mleczyk Opublikowano 26 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Wczesniej to ja zrobilem na nim moze 100 km po plaskim terenie i tak sie nie dzialo.Teraz to ja sie boje go urochomic.Ulewa byla wczoraj popoludniu (ranek byl ladny i goracy wiec wygralem sie do pracy).Odnosnie spadani mocy (jak ja to nazywam) to gdy zatrzymam sie na chilwe 15- 30 sek i dodam wiecej gazu to potem wszystko jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qdlaty2004 Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 kolego a kiedy wymieniałeś świece ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mleczyk Opublikowano 26 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Przyznam sie ze ja nie wymienialem.Ale ostatnio motocykl byl na serwisie - bo ja nawet ze sprawdzenim oleju tam jezdze i powiedzieli ze wszystko jest ok. Na swiecach o ile sie nie myle podobnjo jest zrobione ok 1000 - 1500 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qdlaty2004 Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 "Zatrzymalem sie i po chwili wszystko bylo ok.Teraz coraz czesciej to zauwazam." a po tym zatrzymaniu jak już jedziesz to jest OK czy po jakims czasie zaczyna słabnąć ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mleczyk Opublikowano 26 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 (edytowane) Od tego momentu jechalem tylko raz i po prostym bylo ok ale jak wracalme to pojechalem ta sama trasa i pojawily sie tekie same objawy (podczas zjezdzania w dol).Myslalem ze moze podczas ulewy cos mi zamoklo.Motocykl stal w gazazu. Myslalem ze jak wyschnie to bedzie ok ale okazalo sie ze nie.Teraz motocykl stoi i nie wiem nawet czy moge go uruchomic. Zastanawiam sie czy go nie wystawic na slonko moze jak zamoklo to wyschnie - ale sam nie wiem co mam robic.czyli wynika z tego ze po jakims czasie zaczyna slabnac Edytowane 26 Maja 2007 przez mleczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qdlaty2004 Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 hmmmmmm a to ci wynalazek,a paliwko w baku to jest ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mleczyk Opublikowano 26 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 (edytowane) Jest ale nie wiem ile - narazie nie musze miec kranika jako 'rezerwa' tylko normalnie ale czy jak zjezdzam w gory to moze byc jego chwilowy brak i dlatego zlabnie ablo czy podczas ulewy moglo zmoczyc jakis filtr np powietrza i dlatego go np zalewa ?Nawet nie wiem ile sie w baku miesci. Edytowane 26 Maja 2007 przez mleczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maro Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Z którego roku jest moto? Chodzi mi o stopień zuzycie pewnych istotnych elementów. Czy wcześniej miałeś doświadczenie w jeździe motongiem?Wnioskuję, że jest to Twój swierzy nabytek.Czy przypadkiem nie występuje u Ciebie zespół przewrażliwienia.Piszę to bez złośliwości, bo większość z nas przechodzi taki stan po nabyciu pierwszej maszynyPozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qdlaty2004 Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 (edytowane) może to tylko zbyt mała ilość paliwa i przy dużym nachyleniu gdzieś tam nie zasysa, zatankuj do pełna i się przejedź, a przy okazji sprawdź stan oleju i świec. miałem podobny problem ale mi słabł nawet na płaskim i okazało się, ze mialem padnietą membranę;-( Edytowane 26 Maja 2007 przez qdlaty2004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mleczyk Opublikowano 26 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 :icon_razz:Motocykl mam tydzien.Moze masz racje ze sie za bardzo stresuje.Motocykl do Honda VT 600C Shadow rok prod 1992Nabylem go od znajomego ktory w ciagu trzech lat zrobil na nim 500 km (ale czyscil go prawie codziennie)a teraz kupil sobie Harleya. Bo poprostu tak ma i tak mu sie podaba. Motocykl byl BARDZO dobrze utrzymany.Sprawdzany byl na serwisie i jest w 100% przygotowany do sezonu.Jak widac nie ma wprawdy jazdy na tyakich motocyklach i byc moze to przwrazliwienie ale poprostu szanuje sobie ten nabytek zwlaszcza ze bylo to moje marzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maro Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 (edytowane) qdlaty dobrze kombinuje.Tylko w przypadku niskiego poziomu paliwa wystąpiłby objaw przerywania pracy silnika w trakcie stromego zjazdu, co Ty możesz nazywać utratą mocy.Z twojego opisu wynika, że to jakaś pierdółka, non stress :icon_razz: Edytowane 26 Maja 2007 przez Maro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mleczyk Opublikowano 26 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 uf no to ok Zaraz wezme karnisterek zakupie paliwo i czy bedzie sie tak dalej dzialo.Pozdrawim i bardzo thx za odpowiedziZycze wszystkim Szerokiej Drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 moze moto hamuje silnikiem ? :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi