Pacek Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 Jestem świeżym (bardzo) posiadaczem Fazerki z '99r. Podczas ściągania baku okazało się że wystają z niego :icon_rolleyes: dwa wężyki (oprócz tego który podłączony jest do kranika)... do czego one służą i czy są tylko wyprowadzone pod silnik? I przy okazji - wskaźnik poziomu paliwa wariuje delikatnie - najczęściej wskazuję pełny bak. Co może być przyczyną-może jakiś pomysł na usunięcia usterki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Nie pamiętam ile pod bakiem jest tych wężyków, ale pewnie chodzi o odpowietrzenie baku. Co do wskaźnika, to nie jest on zbyt precyzyjny. U mnie po tankowaniu do pełna przez długi okres pokazuje Full, a potem dosyć szybko spada. Zapraszam do poniższego tematu dotyczącego FZS :)http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=34753 Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz L Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 U mnie jeden odprowadza wodę z przestrzeni wlewu paliwa ( żeby się nie wlała do baku ) .Drugi łączy kolektor ssący z podciśnieniowym kranikiem paliwa ( kranik otwiera się gdy silnik pracuje ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi