<.K.K.> Opublikowano 20 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 Niedawno zakupiłem WSK 175. No i jako że stała ona 12 lat bez jazdy i rozruchu w pierwszej kolejności wziąłem się za silnik, czyli całkowita rozbiórka. Napotykając usterki i je eliminując wziąłem się za składanie. Zacząłem od skrzyni biegów, złożona jak należy tylko mały i to rzeczywiście mały problem. Na zębatce zdawczej od głównej zębatki napędowej znajduje się nietypowe łożysko bo składane (jakby nie mogli zwykłego dać no ale chyba tak musiało być) no i składa się ono z 2 tulejek mniejsza i większa 2 podkładek mniejsza i większa no i małych walcowatych jakby to powiedzieć łożysk które tworzą 2 rzędy. Mój kłopot to gdzie umieścić tą małą podkładkę czy pod tymi łożyskami czy pomiędzy nimi? Pomóżcie :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumcajs Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Jak ja składałem swój silnik to wiem że na pewno podkładka musi być między dwoma rzedami tych małych tulejek, przed nimi musi być pierscień żeby niewypadły z drógiej strony <ja go miałem na stałe>, więcej podkładek niema. W te łożysko wchodzi ta większa tulejka i w nią dopiero wałek który ma po jednej stronie trybik, a po drógiej zębatke <nakładaną>, ale przed zębatką musi być jeszcze simmerirg. Pozdrawiam myśle że pomogłem :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi