mentane Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Zrozumiem moda który skasuje temat... nie wiedziałem do którego działu go wrzucić. Czy podrapana szybka w kasku SHARK S500 nadaje się do regeneracji? Kask kupiłem w tamtym sezonie, nowa szybka droższa od kasku - to chyba wszystko wyjaśnia. Czy pasty polerskie (bril, tempo, auto max) zdadzą egzamin? Mleczko polerskie? Plastmat?Wiem o cienkiej warstwie ochronnej i o konsekwencjach jej zdarcia. Raczej nie będę praktykował filcu czy gąbki na wiertarce ale tak z deka szmatką...?Czy próbował ktoś regenerować kiedyś szybkę? Ma ktoś jakieś doświadczenia w tej dziedzinie? Myślałem o zakupie antifoga w sprayu, który uzupełni i wyeliminuje załamywanie się światła w rysach od środka?? (poprzedni właściciel mył drapakiem do garnków chyba) HeŁp! Jak tu zaoszczędzić? :wink: Jak nie zrobie tej pieprzonej szybki to kupuje nowy kask a szkoda bo ten lubiłem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz_vip Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Ja też mam podobny problem :/ Ostatnio cały kask nawoskowałem. Efekt prawie znikomy. Jedynie krople wody się podczas deszczu nieźle ześlizgują ze szybki, takze prawie ich nie ma na szybce. Jak ma ktoś jakiś pomysł jak usunać porysowania to niech wrzuca tutaj posta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
squod Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 wystarczy opcja szukaj :icon_mrgreen: http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...e%20szybki&st=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentane Opublikowano 18 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Coś ta moja wyszukiwarka kiepska :flesje:Sorry i dzięki.Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B&TCUSTOMS Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 kupicie na allegro srodek do polerowania szkłą w iec to wam pomoze to kosztuje chyba 30 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarek-fighter Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 no i po problemie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisfazer Opublikowano 20 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 Zrozumiem moda który skasuje temat... nie wiedziałem do którego działu go wrzucić. Czy podrapana szybka w kasku SHARK S500 nadaje się do regeneracji? Kask kupiłem w tamtym sezonie, nowa szybka droższa od kasku - to chyba wszystko wyjaśnia. Czy pasty polerskie (bril, tempo, auto max) zdadzą egzamin? Mleczko polerskie? Plastmat?Wiem o cienkiej warstwie ochronnej i o konsekwencjach jej zdarcia. Raczej nie będę praktykował filcu czy gąbki na wiertarce ale tak z deka szmatką...?Czy próbował ktoś regenerować kiedyś szybkę? Ma ktoś jakieś doświadczenia w tej dziedzinie? Myślałem o zakupie antifoga w sprayu, który uzupełni i wyeliminuje załamywanie się światła w rysach od środka?? (poprzedni właściciel mył drapakiem do garnków chyba) HeŁp! Jak tu zaoszczędzić? :) Jak nie zrobie tej pieprzonej szybki to kupuje nowy kask a szkoda bo ten lubiłem. Pozdrawiam.Szyba do twojego kasku kosztuje 38euro czyli około 150-160 zł a kask który ty masz to wydatek 160 euro (630zł).Niestety kupując kask trzeba się liczyć też z okresową wyminą szyb.Ale mogę ci polecić specjalną pastę polerską do wizjerów i ogólnie do plexi ,nazywa się XERAPOL i możesz ją kupić na www.moto-akcesoria.pl za 46 zł +wysyłka normalnie ta pasta kosztuje niecałe 10 euro czyli 38 zł.Antifog to folia zapobiegająca parowaniu szyby kasku od środka w chłodne dni a nie eliminująca załamywanie światła jak chcesz żeby ci sie światło nie załamywało to wymień szybę na nową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elek Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Szyba do twojego kasku kosztuje 38euro czyli około 150-160 zł a kask który ty masz to wydatek 160 euro (630zł).Niestety kupując kask trzeba się liczyć też z okresową wyminą szyb.Ale mogę ci polecić specjalną pastę polerską do wizjerów i ogólnie do plexi ,nazywa się XERAPOL i możesz ją kupić na www.moto-akcesoria.pl za 46 zł +wysyłka normalnie ta pasta kosztuje niecałe 10 euro czyli 38 zł.Antifog to folia zapobiegająca parowaniu szyby kasku od środka w chłodne dni a nie eliminująca załamywanie światła jak chcesz żeby ci sie światło nie załamywało to wymień szybę na nową "Pasta Xerapol - do naprawy zarysowanych szyb w motocyklach Przywraca blask matowej szybie Uwaga! Nie stosować do szyb w kaskach!"Za tą stroną :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi