Skocz do zawartości

błotnik carbonowy jak to zrobić?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, kupiłem używany błotnik carbonowy do mojego gixera(jak to ciężko dostać!!!) i zastanawiam się jak go odnowić bo jest trochę styrany-rysy itp.Miałem zamiar kupić folię karbonowa na allegro tą termokurczliwą i ładnie ją nakleić... czy ktoś kiedyś nakładał taką folię? czy łatwo to dopasować używając nagrzewnicy itp? czy efekt będzie raczej marny....

Witam, kupiłem używany błotnik carbonowy do mojego gixera(jak to ciężko dostać!!!) i zastanawiam się jak go odnowić bo jest trochę styrany-rysy itp.Miałem zamiar kupić folię karbonowa na allegro tą termokurczliwą i ładnie ją nakleić... czy ktoś kiedyś nakładał taką folię? czy łatwo to dopasować używając nagrzewnicy itp? czy efekt będzie raczej marny....

Zrobilem sobie kask z carbonu . Przecierałem papierem wodnym do momentu aż zniknęły rysy.(nie używałem wody, bo po przetarciu ręką pyłu widac gdzie jeszcze są niedociągnięcia).Nastepnie go polakierowałem.Czyli warstwa lakieru i przecierka itd. Ostatnich trzech warstw juz nie tarłem. Ilość warstw dowolna. Ja mam ok 8 i jest całkiem dobrze.Jedynie trzeba uważać aby nie przetrzeć ;splotu;Pozdro.

witam my zajmujemy sie prawdziwym carbonem nie imitacją robimy owiewki carboinem błotniki do wieluy motocykli z carbonu nadkola maski samochodowe zegary itp www.btcustoms.pl

p.s jak odnowic carbon papier wodny szlifujesz a potem lakierem bezbarwnym malujesz