Soft Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Mam pytanie do kolegów którzy rozkładali skrzynię biegów lub silnik (lub znają konstrukcję tej maszynerii) Jeżdżę DS 1100 2 sezon i zawsze w trasie staram się wrzucić 6 bieg... :-( - to jest efekt dużego momentu obrotowego silnika i braku jednak owej 6-tki. Cy jest sensowana możliwość? (może są jakieś kabelki "tajemne") do których można podłączyć kontrolkę biegu (nie luzu) - lub kontrolkę "piątki". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Josh Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Witaj :) Nie Ty jeden masz ten "problem", ja, moi koledzy, b. często szukamy "6-ki" w Dragu. Nie znam się na budowie skrzyni, silnika, nie pomogę Ci w temacie "wskaźnik biegu".Osobiście do tematu podszedłem nieco inaczej. Otóż dokupiłem i osobiście doinstalowałem obrotomierz :) do Draga (obok dodałem zegarek tego samego producenta - wygląda to łącznie całkiem fajnie). Po 2 sezonach jazdy bez obrotka, w bieżącym uczę się jeździć z tym zegarem. Jest na pewno lepiej, łatwiej wyczuwam i operuję dzwignią zmiany biegów, nie tak często szukam "6-ki".Myślę że w drugiej części sezonu, po większej ilości przejechanych km, ilość zbędnych włączeń "nadbiegu" zmaleje do blisko "zera".Pozdrawiam i życzę wielu szczęśliwie nawiniętych tkm. Juzek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 :wink: ;) :icon_eek: ja tez przewaznie szukam 6-ki :banghead: :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost rider Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 a myślałem, że tylko ja z braku doświadczenia jazdy tym motorem tak robię, rzeczywiście przydała by się jakaś kontrolka, ale to chyba ciężka sprawapozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikgar Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 też często sprawdzam czy to ostatni bieg :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi