marcin24 Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Witam!Mam problem z moim moto zgasła mi podczas zwalniania i już nie odpaliła brak iskry :) co to może być ? Z góry dzięki za pomoc ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Swieca, fajka, przewody, cewki... Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kronos1 Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 (edytowane) Witam!Mam problem z moim moto zgasła mi podczas zwalniania i już nie odpaliła brak iskry :icon_twisted: co to może być ? Z góry dzięki za pomoc ! Jeżeli nie ma iskry to prawie na 100% poszła cewka WN.,albo stojan pod magnetem. Edytowane 15 Maja 2007 przez kronos1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Jeżeli nie ma iskry to prawie na 100% poszła cewka WN.,albo stojan pod magnetem. Nie ma to jak mądra porada... :icon_twisted: marcin24 najpierw wymień święcę, przewód WN, nasadkę, jeśli nie pomoże to wyklucz możliwość spowodowania usterki przez wyłącznik zapłonu i stacyjkę – przyjrzyj się schematowi i w zależność od systemu gaszenia silnika odłącz odpowiednie elementy instalacji, jeśli nie pomoże to proponowałbym sprawdzić wszystkie dostępne przewody układu zapłonowego, masowanie elementów itd. Kolejnym krokiem jest sprawdzenie czy nie są widoczne mechaniczne uszkodzenie el. ukł. Zapłonowego (uszkodzone cewki itd). Potem możesz bawić się w sprawdzenie np. czy dociera jakiś prąd do modułu itd, ale prościej jest podmienić elementy na takie, co do których jesteś pewien, że działają. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi