Skocz do zawartości

Wyjazd warszawskiej grupy GODNEJ na Jasną Górę

Maro
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Zgodnie z zapowedzią otwieram temat.

Ci co czytali początkowe posty w temacie Jasnej Góry wiedzą skąd wzieła się nazwa, tym co nie czytali nie będę tłumaczył.

Spotkanie grupy GODNEJ i wyjazd na otwarcie sezonu motocyklowego na Jasnej Górze w dniu 15.04.2007 ustalone zostaje na stacji Shell przy MC donald 1,5km za Jankami na dwupasmówce katowickiej.

Godzina zbiórki 5,45 - punktualnie o 6,00 wyjazd.

Przyjeżdżamy z pełnymi bakami, a komu się nie uda ma możliwość dotankowania w miejscu zbiórki.

Prędkość przelotowa grupy ok 90 - 110 km/h.

W trasie zrobimy jeden postój na dotankowanie, szczegóły ustalimy w miejscu spotkania.

Planowane dotarcie do Częstochowy ok 9,30 i dołączenie do reszty uczestników na Górce Przeprośnej.

Dalej wszyscy pojedziemy w paradzie na Jasną Górę.

W imieniu Leśnika 5

i swoim zapraszam wszystkich chętnych, którym odpowiadają założenia grupy do przyłączenia się i zasygnalizowania tego faktu postem.

Witam,

Żona powiedziała że jak nie będzie mogła to mam jechać sam :icon_mrgreen: ha ha ha ha

Melduje sie 5:30................wiadomo pogaduszki itd.

p.s. Wyjaśnijcie mi sprawe z zabawkami bo mam tego od groma i chętnie zawioze jakiś worek pluszaków :flesje:

Witam,

p.s. Wyjaśnijcie mi sprawe z zabawkami bo mam tego od groma i chętnie zawioze jakiś worek pluszaków :flesje:

cytat :icon_mrgreen:

"Po raz pierwszy 2007 roku zachecam do przywozenia na Jasna Gore zabawek dla naszych, polskich sierot, tak w Polsce jak i na Wschodzie. Zabawki nie sa obowiazkowe ale pozadane i należy je przymocowac do motocykla na zewnatrz, w widocznym miejscu. Na placu przed Klasztorem, czestochowski Caritas postawi kontener, który obslugiwac będą dzieci z pobliskiego sierocinca.

Zbiorke zabawek dla dzieci przez motocyklistow wymyslil George Waligora – Polak, weteran wojny wietnamskiej. 28 lat temu, wraz z 6 kolegami, również weteranami tej wojny, w pierwsza niedziele grudnia, pojechali ulica Western w Chicago, z poludnia na polnoc, do wojskowego magazynu. Przywiezli 7 pluszowych misiow. Tak się zaczelo. W roku ubieglym pjechalo ulica Western, przez caly dzien, wiozac zabawki, 50 tys motocykli. Jest sprawa honoru motocyklisty z midwest, w pierwsza niedziele grudnia, bez względu na pogode, często w deszczu, sniegu a czasem w siarczystym mrozie, przejechac ta trase. A potem rozsylaja dary po swiecie.

Polski Klub Motocyklowy Sokol z Chicago, od 9 lat, od chwili swojego powstania, uczestniczy w

TOYS FOR TOTS – ZABAWKI DLA DZIECI, tak to się nazywa.

A u nas biednych dzieci nie brakuje a coz dopiero na Kresach dawnej Rzeczypospolitej. A co może sprawic wieksza radosc jak usmiech biednego dziecka?"

Jeśli o 6:00 wyjedziemy z Janek,

to w Piotrkowie będziemy lekko po 7:00.

Ustawcie się gdzieś przy trasie

i jak zobaczycie dużą grupę z warszawskimi blachami

to dobijcie i jazda na Częstochowę.

Edytowane przez Mar_Cin

Rok temu pamiętam, że jakąś grupę forumowiczów powitałem na stacji BP w Częstochowie. W tym roku mogę podobnie (o ile zdążę zarejestrować motocykl). Ta stacja i tak jest po drodze na Przeprośną Górkę. Jeśli jesteście zainteresowani dajcie znać :icon_rolleyes:. Przelotowa mojej Cagivy mieście się w granicy 90-110 km/h dlatego tempa nie będę spowalniał :crossy:.

Ta stacja i tak jest po drodze na Przeprośną Górkę. Jeśli jesteście zainteresowani dajcie znać :lalag:. Przelotowa mojej Cagivy mieście się w granicy 90-110 km/h dlatego tempa nie będę spowalniał ;).

Będzie nam bardzo miło przywitać się z Tobą i mieć miejscowego przewodnika na dojeździe do Przeprośnej Górki. :lapad:

Rejestruj motocykl

Pozdrawiam

Edytowane przez Maro

Zrobię co w mojej mocy :icon_rolleyes:. W ostateczności pojadę na starej tablicy... Może w niedzielę nie będzie o tej porze kontroli na drogach :wink:.

W takim razie jak już wszystko będzie ustalone powiedzcie o której można się Was spodziewać w Częstochowie. Stacja BP jest w miejscu gdzie są w Częstochowie dwa McDonaldy po obu stronach ulicy (ktoś kto jeździł do Katowic DK-1 powinien wiedzieć gdzie). Nie da się tego przegapić, bo to praktycznie tuż za tabliczką "Częstochowa".

• 1 miesiąc temu...

Jestem ciekawy jak tam było w Częstochowie.Interesowałem się tym zlotem ale nie mogłem się tam udać.Jezeli komuś się chce to napiszcie jak było,jakie wrażenia bo przed nie było jak pogadac,4um było fiknięte :notworthy:

a jak mogło być ??!! Extra było , a tak poważnie to naprawde warto sobie "strzelić" taką jednodniową wycieczke na początku sezonu , troche mnie śmieszyła msza , jakoś mało zainteresowania wzbudzała ;p ale ksiądz święcący sprzęty z kosza ruska to obraz conajmniej niecodzienny :) Pozdrawiam