Skocz do zawartości

ładowanie vs obroty - mz etz 250

michasik2
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

problem jest taki

najpierw ,miałem problemy z palącymi się żarówkami przez za duże napięcie.

poradziliście mi żeby wymienić regulator ( niepotrzebnie ; )) no ale zmieniłem 6 diodowy na 9 diodowy i... nie było efektu. oba regulatory ładują tak samo ( ładowały mi do około 21v)

ale problem ładowania rozwiązałem. wystarczyło podpiąć masę do regulatora i napięcie było maksymalnie 14.1 ale...

mz zaczęła bardzo powoli schodzić z obrotów. wygląda to tak jakby linka lub przepustnica się zacierała ale.. jeśli odłączę masę z regulatora silnik równiej pracuje a obroty spadają normalnie.

i teraz prośba

pomóżcie bo skończyły mi się pomysły jak rozwiązać problem obrotów? :icon_mrgreen: :icon_mrgreen:

problem jest taki

najpierw ,miałem problemy z palącymi się żarówkami przez za duże napięcie.

poradziliście mi żeby wymienić regulator ( niepotrzebnie ; )) no ale zmieniłem 6 diodowy na 9 diodowy i... nie było efektu. oba regulatory ładują tak samo ( ładowały mi do około 21v)

ale problem ładowania rozwiązałem. wystarczyło podpiąć masę do regulatora i napięcie było maksymalnie 14.1 ale...

mz zaczęła bardzo powoli schodzić z obrotów. wygląda to tak jakby linka lub przepustnica się zacierała ale.. jeśli odłączę masę z regulatora silnik równiej pracuje a obroty spadają normalnie.

i teraz prośba

pomóżcie bo skończyły mi się pomysły jak rozwiązać problem obrotów? :banghead: :banghead:

kolego, jeśli nie podlączyleś masy do reg. to Twoja wina, jak nie wiedzialeś jak to poprawnie podlączyć to trzeba było pytać... wolno schodzi to znaczy jak? gaźnik wyczyszczony i wyregilowny ? (zaplon dobrze ustawiony?)

zapłon elektroniczny gaźnik czysty dysze nowe.

ale dlaczego bez masy na regulatorze chodzi normalnie a z masą już nie bardzo. gdyby łapał lewe powietrze to z obrotów by nie schodził w obu przypadkach?

a wolno to znaczy wolno :crossy: schodzi tak jakby zacinała się linka gazu lub przepustnica

100 % że nie lewe powietrze.To coś z układem zapłonowym , elektryką .Tylko co , pierwszy raz coś takiego słyszę.

Najlepiej by było gdybyś mógł wymienić elektronika na przerywacz.Jakby dobrze chodził to wiadomo by było że to wina modułu lub kabelków z modułu do impulsatora.

Możesz jeszcze zamiast przerabiać na przerywacz spróbować podpiąc układ zapłonowy pod osobny akuś żeby odizolować go od instalacji moto .

W każdym razie szukaj w elektryce.I napisz o efektach.

Edytowane przez goorny