Skocz do zawartości

Klucze calowe

Pompka
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Muszę kupić nasadowe klucze calowe. W grę wchodzą tylko narzędzia dobrej jakości (żadne made in china z gównolitu w grę nie wchodzą).

Prosiłbym o jakąs poradę co wybrać bo już zgłupiałem...

Od swojego dostawcy dostałem ofertę na klucze calowo-metryczne firmy Jonnesway. Do jakości nie mam zastrzeżeń ale cena >300 zł i w dodatku nasadki są calowo-metryczne (czyli nasadka 1/2" to 13mm - ) niewiem czy nie będa kaleczyć śrub (w motocyklu to dosyć istotne). Ma ktos jakies informacje jak sie spisują takie wynalazki?

Ewentualnie wyszukałem na allegro Coś takiego cena OK, ale nieznam tej marki S&R POWER.

TE mógłbym wziąśc "w ciemno" cena niezwykle korzystna :icon_mrgreen: Bez promocji kosztuje ten zestawik 279 zł.

Ten zestaw też wygląda fajnie.

Hej.

W kwesti narzędzi ręcznych troche się orientowałem i tak się składa że 80% produkowane jest w krajach Azjatyckich. Tak naprawdę nie ma znaczenia gdzie są produkowane ale kto podpisuje się pod danym produktem. Jeżeli na kluczach pisze tylko chrome vanadium i nic więcej to najprawdopodoniej jest to kompletny chłam. Wszelkie jakieś marki o zarąbiście dziwnych nazwach to jest jedna wielka niewiadoma. Jest też dużo bazarowych podróbek uznanych firm w podejżanie niskich cenach. Jonnesway podobnie jak King Tony są narzędziami klasy średniej, dobra jakość i rozsądna cena a produkowane są w Chinach lub na Taiwanie. Lecz tu nie ma się czego obawiać importer jest znany i gwarantuje jakość tych produktów. No i są też produkty najwyżej klasy typu Beta, Unior, Facom ale tu już cena kosmos.

KingTony taka firma ja uzywam i jestem jak narazie zadowolony.Zestaw kluczy płasko oczkowych od 6-36 kosztował 1235 zł jak sie nie myle(uzywają takich w fabrykach Audi) te moge polecić.Nasadki mam Jonasway czy coś takiego BARDZO MOCNA rzecz ale droga niestety te też oge polecić

Edytowane przez marekbuli