cypek41 Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Otoż nie dziala mi czujnik luzu kontrolka sie nie zaswieca i moto moge odpalac dopiero gdy jest zlozona nozka. wie ktos co z tym zrobic zeby to dziadostwo dzialalo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 22 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 Otoż nie dziala mi czujnik luzu kontrolka sie nie zaswieca i moto moge odpalac dopiero gdy jest zlozona nozka. wie ktos co z tym zrobic zeby to dziadostwo dzialalo? Stopka boczna w Twoim motocyklu jest najprawdopodobniej połączona z wyłącznikiem zapłonu - zapobiega to ruszeniu z rozłożoną stopką boczną, co może być niebezpieczne. Co do czujnika luzu to zdejmij dekiel i sprawdź miernikiem czy zamyka obwód przy włączonym biegu jałowym, jeśli tak to sprawdź dalszą część instalacji, jeśli nie to zmień czujnik. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cypek41 Opublikowano 22 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 a czy spalona żarówka od kontrolki moze powodowac wlasnie to ze nie ma obwodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajdowiec Opublikowano 22 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 ;) a czy spalona żarówka od kontrolki moze powodowac wlasnie to ze nie ma obwodu?A jak myslisz? przeciez oczywiste jest to ze kiedy bedzie spalona żarówka od kontrolki luzu to nie biedzie się swieciła na moto bedzie chodziło na biegu jałowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 a ja mam taki problem w koim KDX'ie że gdy odpale motor kontrolka świeci na biegu jalowym lecz gdy dodam gazu to gasnie. Ma ktos pomysl na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max264 Opublikowano 25 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 a tak sie dzieje tylko z ta jedna kontrolka?? a jak zejdzie z obrotow znow swieci normalnie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 25 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 (edytowane) tak tylko z ta. jak zejdzie z obrotów świeci normalnie.po tym jak robiłem amortyzator przedni, po skręceniu wszystkiego do kupy czujnik zaczął dobrze działać :icon_mrgreen: Edytowane 25 Marca 2007 przez piterq1991 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cypek41 Opublikowano 26 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 A czy moze mi ktos napisac gdzie w silniku znajduje sie ten czujnik bo zauwazylem ze on raz dziala raz nie tak jakby cos nie stykalo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 A czy moze mi ktos napisac gdzie w silniku znajduje sie ten czujnik bo zauwazylem ze on raz dziala raz nie tak jakby cos nie stykalo? Najprawdopodobniej pod deklem od strony zapłonu. Jeśli raz działa, a raz nie to sprawdź czy np. ruszenie dźwigni zmiany biegów przy włączonym biegu jałowym nie powoduje zaświecenia kontrolki, jeśli nie to sprawdź obwód (mam na myśli najpierw przewód z czujnika do kontrolki/ stacyjki, później resztę). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi