blazej_19 Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Witam, kupilem Kawasaki ZZR 600 z 98 roku i jedynym problemem tego motocykla jest wyskakujacy drugi bieg. Przyspieszajac spokojnie bieg nie wyskoczy, ale kiedy chcialbym przyspieszyc ostrzej od razu wyskakuje. W związku z tym moje pytanie do Was, czy taniej bedzie jezeli kupie skrzynie uzywana ( moge miec za 600zl) czy jak wymienie tylko te czesci ktore sa zuzyte?? A i jeszcze jedno, mam zamiar sam sobie naprawic ta usterke i chcialbym sie dowiedziec na co musialbym zwracac szczegolna uwage przy rozbiorce. Czy jest mozliwosc zrobienia tego bez wyciagania silnika czy inaczej sie nie da? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekbuli Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 jak zwykle zigzag bez drugiego biegu.A kto ci sprawdzi czy ta druga skrzynia jest dobra.Moze też być trzepnieta lekko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek8104 Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 A i jeszcze jedno, mam zamiar sam sobie naprawic ta usterke i chcialbym sie dowiedziec na co musialbym zwracac szczegolna uwage przy rozbiorce. Czy jest mozliwosc zrobienia tego bez wyciagania silnika czy inaczej sie nie da? :icon_rolleyes: :cool: :wink: Ha ha ha Skoro Ty masz takie pytania, to co będzie jak rozbierzesz pół silnika? Żeby "poprawnie" zdemontować a następnie zmontować silnik, to trzeba mieć dobre narzędzia, cierpliwość, warunki i najważniejsze - WIEDZA. Ale żeby nie spamować to odpowiadam na twoje pytania. Ponieważ 2 bieg nie jest mocną stroną w Zygzaczkach, to ryzykowne jest kupowanie używanej skrzyni. A co do rozbiórki, to niestety trzeba wyjąć silnik. Zanim zabierzesz się za naprawę to załatw sobie serwisówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi