zysio Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Witam mam problem zlozylem cz jak silnik nie jest odpalony wchodza wszystkie biegi jak zapale silnik na popych np na 2 i jade kawalek bieg wyskoczy i nie chce sie wbic potem zaden bieg mam pytanie źle zlozona skrzynia czy jakies ustawienie na aparacie od biegow bo kombinowalem juz wszytskiego z tymi rombami itd zla sprezynka czy co? i dodam ze po wyskoczeniu biegu na zapalonym silniku wajha od biegow nie da sie ruszyc i jak mogl bym prosic o schemat do typu 511 najchetniej na email [email protected] prosze o jakies info do mojego problemu pozdr :icon_exclaim: W silniku kazde lozysko nowe sprzeglo wszystko dziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tm85 Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Kły na zębatkach któregoś biegu odpychają się ( wyskakują) Najczęstszym powodem są rozklekotane wodziki, zużyte kły na zebatkach (zaokrąglone) lub źle włożone podkładki między zębatkami. Miałem kiedyś podobnie w Hondzie CR - źle włożone podkładki ustalające położenie zebatek.Po zapięciu piątki następowało gwałtowne hamowanie a biegu nie szło zmienić. Dalsza jazda jest bez sensu. Oddaj najlepiej sprzęt komuś do obejrzenia jeśli nie czujesz sie na siłach. Sądzę na 99% że bez rozebrania silnika sie nie obejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi