Edyms Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Witajcie,Kilka miesiecy temu kupilem Honde CB 250 N rocznik 80' Mam tylna opone dowymiany. Jak podaje fabryka tylna opona ma miec rozmiar 4.10 cala. Pomyslalem jednak, że zamontuje troche wieksza oponke. Nie wiem jednak jaki rozmiar moge zamontowac? Doradzcie mi.pozdrawiamEdyms Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marlew Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Człowieku, masz całe 17 km do dyspozycji i chcesz szerszą oponę? Ja mam 50 i ten sam rozmiar 4,1/18 cali i jest OKPamiętaj że poza wątpliwym zyskiem w postaci wyglądu zyskasz większe opory toczenia i inną charakterystykę prowadzenia - poza tym cena opony też będzie inna w tym rozmiarze kupisz nówkę za 200 pln.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Na szerszej oponie moto lubi "pływać" np na zdrapkach lub w koleinach.Więcej (nieznacznie) spali benzynki a korzyści poza wizualnymi chyba nie ma. Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edyms Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2003 no poza wizualizacia to nie ma korzysci tak jak pisales. Zastanawie sie jeszcze ale chyba zamontuje standardowy rozmiar 4.10 :idea: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edyms Opublikowano 18 Września 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2003 Troche z innej beczki:Czasami jadac moja Honda moto zaczyna dziwnie pracowac. Na manetkach odczowam mocne wibracje i silnik traci na dynamice. Dokladnie sprawe opisujac dodaje gazu na 6 biegu a moto nie przyspiesza ani obroty tez nie rosna. Nie jest to regula i czasami tak sie dzieje. Wtedy zdecydowanie zwieksza sie spalanie. Co o tym Sadzicie?pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi