noise of death Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Witam, na poczatku sie chcialem wytlumaczyc, otoz kolejna proba zakupu choppera zakonczyla sie fiaskiem i w mojej glowce narodzil sie pomysl. Wiecie jak jest slonecazko grzeje, caly czas si emysli o motorku to ipomysly chore sie rodza, no ale kto wie moze cos takiego sie da??? Otoz chodzi mi o to, czy mozna by kupic VX800 i przerobic go na choopera??Silnik i rama jest od Intruza, wiec na chlopski rozum wystarczyloby tylne kolo zamienic na 15" (VX ma nawet 150 szerokie :wink: ), zmienic bak, siodlo, kierownice, przednie kolo na szprychowane (ale nie koniecznie z VXa by moglo pozostac) i w droge.Dla porownania VX 800 '91 chodza po 7 500zl, a Intruzy z tego roku po ok 11-12 000zl.Dorabiane kolo okolo 200-500zl, bak mozna kupic z eMki, przeciac i poszerzyc koszt ok 350zl, wysoka kierwonica (nie mam pojecia ile kosztuje, ale zalozmy ze ok 200-500zl), siedzenie - obicie u tapicera skajem ok 50zl.Taki przerobiony motorek wynioslby ok 9 500zl przy najwyzszych kosztach. A przez zime moglbym cos pokombinowac. Czy jest realne to co napisalem?? Czy mam sie zglosci do lekarza?? :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2003 http://home.wanadoo.nl/jmharthoorn/design/.../protovx800.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noise of death Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2003 dobrze wiedziec, ze nie tylko ja mam takie pomysly :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2003 ja tez bylem "chory" na choppera i mialem kupic VZ800 lub VS800, teraz po kilku tysiacach na VX-ie nie przesiadlbym sie na zadnego choppera. VX dobry wybor, tylko musisz uwazac na rame, wahacz i wydechy, ktore to czesto sa skorodowane. A co do przerobki go spowrotem na choppera to mysle ze bez problemu, ale mowie Ci, ze jak kupisz vx-a i pojezdzisz na nim, przejda ci takie glupoty z glowy jak ptrzerabianie go na choppera. 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noise of death Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2003 W ktorym miejscu rama najbardziej koroduje?? konkretnui chodzi mi o model '91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2003 podobno w okolicach centralnej podstawki, czyli ogolnie od dolu, ale nie potwierdzam tego u siebie, wahacz tez zdrowy, jedynie laczenie rur wydechowych jest lekko chwycone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noise of death Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2003 dzieki RED Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2003 jeszcze jedna wariacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noise of death Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2003 No ten to jest super, tylko musailby miec szerszy i mniejszy laczek z tylu i inny wydech :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2003 kurde ten ostatni wyglada bardzo ale to bardzo PRZYZWOICIEoponke trzeba by zmienic i wydech zrobic pusty i poprowadzic go nie jak w scigaczu ale w choperku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2003 ok, a wiecie moze jak wsadzic szersza gume na tył skoro jest tam tak malo miejsca? (wał)Pozdrawiam Jeżeli jedynym przeciwskazaniem w zakupie VS800 jest cena, to ja bym kupil 750 z jakiegos rozsadnego rocznika, zawsze troche taniej. Z przerabianiem to wydaje mi sie ze zawsze wyjdzie wiecej kasy niz sie zaplanowalo, ja akurat wolalbym troche poczekac/pozyczyc te 500-1000zl i od razu kupic takiego sprzeta jakiego sie chce a nie kombinowac :wink:. Fajnie jest miec cos odmiennego od innych , ale z odsprzedaza gorzej ...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noise of death Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2003 No niby Mac masz racje, ale nie dostane Intruza 750 za 8500zl, jest jeden ale 700cm, a tu moge byc problemy z czesciami. A po co szersza oponka z tylu, VX ma juz 150tke to wytarczy, tylko mniejsze kolo trzeba dac (15"), bak od Intruza i gra muzyka :wink: :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2003 widzialem m. in. na Riders'ach ogloszenie, to pewnie ta 700...a ze szersza oponke wstawc trzeba to sam pisales :wink: Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noise of death Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Ja pisalem, zeby wstawic kolo 15" bo VX ma juz szeroka opone (ma 150tke), ale po kilku telefonach okazalo sie, ze ta rama jest nieco inna jednak niz w Intruzie i nie do konca jest zalecane wstawianie tam kola 15 " :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2003 ok, niewazne, masz tu fajne linki do stron z Intruderami www.intruderalert.com (sporo zdjec)www.vl1500.de (duzo odnosnikow do innych stron)www.vx800.de Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi