ducati996 Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów! Mam taki problem: w jakiej kolejności są montowane na wale SHL M11 łożyska i simmeringi? Mam 2 opisy książkowe i obydwa się różnią od siebie,może ktoś mi może pomóc i napisze- najlepiej opis tego typu: od prawej strony czyli od magneta:łożysko takie a takie ,simering taki a taki itp.Z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano_2013 Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Kilka dni temu robiłem sam remont w mojej shl i jeszcze coś nie cos pamiętam. A więc zaczynając od magneta w kierunku skrzyni korbowej:1. zimering 20x47x72. łożysko 62043. zimering 20x35x74. łożysko 6204 Teraz druga strona od skrzyni korbowej w kierunku zębatki napędzającej koszyczek poprzez łańcuszek:1. łożysko 62042. zimering 20x35x73. łożysko 6204 I to wszystko jeśli sie myle prosze o poprawke.Mam nadzieje że pomogłem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ducati996 Opublikowano 7 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Kilka dni temu robiłem sam remont w mojej shl i jeszcze coś nie cos pamiętam. A więc zaczynając od magneta w kierunku skrzyni korbowej:1. zimering 20x47x72. łożysko 62043. zimering 20x35x74. łożysko 6204 Teraz druga strona od skrzyni korbowej w kierunku zębatki napędzającej koszyczek poprzez łańcuszek:1. łożysko 62042. zimering 20x35x73. łożysko 6204 I to wszystko jeśli sie myle prosze o poprawke.Mam nadzieje że pomogłem. PozdrawiamSuper ale mam jeszcze jedno pytanie- między łożyskami po stronie magneta znalazłem takie"cosik"mianowicie wygląda jak rurka-dystans z nawierconymi otworami(smarowanie-olej?)i na mój chłopski rozum i zgodnie z zasadami logiki tam chyba też powinien być simmering,czy miałeś coś takiego? Prosze o odpowiedż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano_2013 Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Tu masz schemat calego moto to Ci powinno pomóchttp://www.polskiemotocykle.mik.pl/kat_m11.html A tu masz fotke z tym elementem: http://img211.imageshack.us/my.php?image=k...1zdjcie5bc2.jpgwidac tylko kawalek ale jak cos to powinienes rozpoznac czy to to.Jesli to to to nie powinno byc tam zadnego zimeringu ani oringu bo tamtedy przepływa olej do 2 łożyska jeśli tam bedzie cos to nie bedzie samorowania i rozwali sie lozysko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorider Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 Na tym "cosik" znajduje sie oring, a w srodku zimering. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi