Skocz do zawartości

nowy motorek

kornas
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

kornas napisał:

Właśnie kupiłem motor, suzuki gsx 600 f z 1990 r. Nie mogę się już doczekać jazdy, ale motor stoi w serwisie, a pro po znacie dobry serwis w Bydgoszczy i okolicach?

Gratulacje, super maszynka, na pewno nie będziesz żałował wyboru :icon_eek: Sprzęt nie do zajeżdżenia dający duzo frajdy z jazdy :) Serwisu w Bydgoszczy żadnego nie znam, ale gdybyś chciał pogadać o GSXFach to pisz :biggrin:

pozdro!

Witam ja to mieszkam w CHełmnie i zawsze jeźdże do Bydgoszy na ulice Wyscigowa-kamienna na tym rogu jest japan Bike.Koeś Wojtek i Szałek zawsze tam serwisuje i nigdy nie mają czasu bo są zawaleni robota.Dosyc solidna firma.jest jeszcze Bestbike koło giełdy no i gdzieś koło kina Adria.Jest także salon suzuki na wyjazdówce na świecie.Pewno jeszcze ktos coś zna

Pozdro

ukasz napisał:

Gratulacje, super maszynka, na pewno nie będziesz żałował wyboru :) Sprzęt nie do zajeżdżenia dający duzo frajdy z jazdy :) Serwisu w Bydgoszczy żadnego nie znam, ale gdybyś chciał pogadać o GSXFach to pisz :)

pozdro!

Jak dziś nie odbiore motorku to się wk...ię, stoi już czwarty tydzień ,teraz walczą z zaworkiem na jednym gażniku ,który zalewa mam nadzieje że opanują, wymieniłem rozrząd świece olej okazało się że membramy też do wymiany, akumulator, jeden przewód wysokiego napięcia płyn hamulcowy regulacja gażników i zaworów . Mam nadzieje że to już wszystko i pojeżdżę trochę bo idzie wiosna i ja tam już chce jeżdzić.

A jak twoje przygotowanie do sezonu?

kornas napisał:

Jak dziś nie odbiore motorku to się wk...ię, stoi już czwarty tydzień ,teraz walczą z zaworkiem na jednym gażniku ,który zalewa mam nadzieje że opanują, wymieniłem rozrząd świece olej okazało się że membramy też do wymiany, akumulator, jeden przewód wysokiego napięcia płyn hamulcowy regulacja gażników i zaworów . Mam nadzieje że to już wszystko i pojeżdżę trochę bo idzie wiosna i ja tam już chce jeżdzić.

A jak twoje przygotowanie do sezonu?

W zeszłym roku miałem sporo przebojów przy odpalaniu sprzęta po zimie, bo te maszyny generalnie nie lubią za bardzo stać nieużywane, no ale teraz jestem już mądrzejszy o te doświadczenia - wiem już np. żeby spuścić wachę z gaźników na zimę :) W minionym sezonie zmieniłem też aku, świece i kilka innych drobiazgów, a do tego przed samym odstawieniem sprzęta założyłem nowy zestaw napędowy... teraz musze tylko kupić nowy przerywacz kierunkowskazów, ale to już drobiazg ;) I można będzie śmigać - mam nadzieję :clap:

pozdro!

Problem w tym że w Bydogszczy nie ma żadnego dobrego serwisu. BEST BIKE rządzi w Bdg od lat ale ceny mają spore a tez nie bardzo się znają czasem na rzeczy, szczególnie przy sprowadzaniu części. Serwis na Kamiennej jest dość świeży i nie słyszałem nic dobrego o nich, złego też nie ale jakby był dobry to by ktoś chwalił. Odradzam wizyty w serwisie na Toruńskiej czy Nowotoruńskiej (między Halą Luczniczki a browarem Kujawiak) to są paszteciarze i jak odstawisz tam moto to może już nigdy nie wróci na drogę. Kilku ziomków dało maszyny do robienia tam i lipa straszna. Jak usłyszysz coś o jakimś serwisie albo pojedynczym gościu z Brzozy co robi motosy to omijaj szerokim łukiem - zapchane silikonem kanały olejowe w silniku mówią za siebie.

Jest jeszcze jeden serwis moto , dość mały na Bartodziejach, gdzieś na końcu ul. Curie -Skłodowskiej jadąc od targowiska w strone skrzyżowania za którym jest szpital, to po prawej stronie zaraz przed rondem jest kilka pawilonów i w podwórzu między nimi jest serwis moto. Ogólnie to specjalizują się w sprzedaży skuterków i akcesoriów ale znają się trochę i chyba nie kasują wiele. W dodatku mają hamownię i możesz zrobić test jak chcesz. Mój kumpel tam pracuje i jest spoko. pozdro.

RudyXJ napisał:

kornas gratuluje i zeby szybko z serwisu wyjechał :icon_razz:

P.S. lehoom a Ty co tak zamilkłeś w temacie o CBR 1000F ?? :icon_rolleyes:

Pozdro

A no zamilkłem bo zgubiłem gdzies ten temat i chce mi sie ryczeć teraz. Albo poprostu jestem ślepy jak kret i go nie widzę. A opcja "Szukaj" na forum też ma wolne w weekndy.

• 2 tygodnie później...
  lehoom napisał:

Problem w tym że w Bydogszczy nie ma żadnego dobrego serwisu. BEST BIKE rządzi w Bdg od lat ale ceny mają spore a tez nie bardzo się znają czasem na rzeczy, szczególnie przy sprowadzaniu części. Serwis na Kamiennej jest dość świeży i nie słyszałem nic dobrego o nich, złego też nie ale jakby był dobry to by ktoś chwalił. Odradzam wizyty w serwisie na Toruńskiej czy Nowotoruńskiej (między Halą Luczniczki a browarem Kujawiak) to są paszteciarze i jak odstawisz tam moto to może już nigdy nie wróci na drogę. Kilku ziomków dało maszyny do robienia tam i lipa straszna. Jak usłyszysz coś o jakimś serwisie albo pojedynczym gościu z Brzozy co robi motosy to omijaj szerokim łukiem - zapchane silikonem kanały olejowe w silniku mówią za siebie.

Jest jeszcze jeden serwis moto , dość mały na Bartodziejach, gdzieś na końcu ul. Curie -Skłodowskiej jadąc od targowiska w strone skrzyżowania za którym jest szpital, to po prawej stronie zaraz przed rondem jest kilka pawilonów i w podwórzu między nimi jest serwis moto. Ogólnie to specjalizują się w sprzedaży skuterków i akcesoriów ale znają się trochę i chyba nie kasują wiele. W dodatku mają hamownię i możesz zrobić test jak chcesz. Mój kumpel tam pracuje i jest spoko. pozdro.

lehoom napisał:

Właśnie w serwisie na bartodziejach miałem moto, kolesie są w porzo i starają się zrobić motorek ale do profesjonalnego serwisu to mu DALEKO!!!!