rumburak Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 mam proste pytanie....kupiłem sobie filtr powietrza KN do mojego transalpa.pali wiecej o litr....i nie wiem czy to norma,bo wszelkie testy robilem teraz na trasie jak jechałem zimą przy temperaturach 5 stopni no i duzej wilgotności.nie wiem czy temperatura mogla miec wplyw czy zawsze przy KNach wiecej palą sprzęty. według opisu po prostu bardziej ma upowietrzniać mieszanke i poprawic przez to jej parametry.jak u was KNy sie zachowują i ewentualnie gdzie tanie papierowe filtry powietrza do transalpa mozna wyhaczyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutomb Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Mialem wczesniej filtr KN'a w B6 i nie zauwazylem wiekszego spalania a juz na pewno nie o 1l. Inna sprawa jest to ze powinno wyregulowac sie sklad mieszanki i podniesc poziom paliwa. Masz gazniki w transalpie? Jesli tak to regulacja raczej jest konieczna. Odpowiedni sklad mieszanki jest bardzo wazny.Teraz zamontowalem sobie jeszcze KN'a do swojego Dakara. Z danych producenta wynika ze ma on ta sama przepuszczalnosc co oryginalny filtr czyli podaje taka sama ilosc powietrza (ma dodatkowy wklad z gabki). Poza tym w tym moto jest wtrysk wiec sadze ze kwestie regulacji mam z glowy. Jak przetestuje spalanie to dam znac co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumburak Opublikowano 3 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 transalpa mam z 89 roku więc gażniki oczywiście.to spalanie zawsze miałem wysokie, mimo iż gażniki były serwisowane!!moze trza będzie innego mechanika poprosić o rzutoka na gażniczki :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi